Genelkurmay Başkanlığı, son günlerde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle şehitlere ve Türk milletinin manevi değerlerine duyulan derin saygıdan dolayı, bu yıla özgü olmak üzere, resepsiyon, halk konseri gibi sosyal etkinliklerin yapılmayacağını bildirdi.
 
Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos Zaferi kutlamalarıyla ilgili programı açıkladı. Buna göre, 29 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00'de Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) diploma töreni düzenlenecek. Saat 12.30'da yapılacak Devlet Mezarlığı töreninden sonra 17.00'de ise Kara Harp Okulu Diploma töreni gerçekleştirilecek.
 
KUTLAMA ETKİNLİKLERİNİN PROGRAMI
 
30 Ağustos Salı günü ise törenler saat 8.45'te Anıtkabir'de başlayacak. Genelkurmay Karargâhı'ndaki "Tebrik Töreni" ise 09:45'te başlayacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 11:00'de başlayacak Geçit Töreni ile devam edecek etkinlikler, İstanbul'daki Deniz Harp Okulu'nda saat 16:00, Hava Harp Okulu'nda saat 18:15'te başlatılacak Diploma Törenleri ile sona erecek. Genelkurmay açıklamasında, "30 Ağustos Zaferi'nin 89'uncu yıl dönümü, yurt içinde ve dış temsilciliklerimizde düzenlenecek törenlerle coşku ve heyecanla kutlanacaktır. Ancak, son günlerde yaşadığımız üzücü olaylar nedeniyle, şehitlerimize ve yüce Türk Milletinin manevi değerlerine duyduğumuz derin saygıdan dolayı, bu yıla mahsus olmak üzere, sosyal etkinlikler (resepsiyon, halk konseri) yapılmayacaktır" satırları da yer aldı.