Kültür ve Turizm Bakanlığınca Makedonya'nın Üsküp ve Manastır şehirlerinde 23-27 Kasım tarihlerinde 3. Türk Filmleri Haftası düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, haftanın açılışı Manastır Milli Kültür Merkezi'nde Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray'ın katılacağı basın toplantısıyla gerçekleştirilecek.

Türkan Şoray'ın hayatının anlatılacağı ve 24 Kasım'da yapılacak açılışın ardından Türk sinemasının klasikleri arasında yer alan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan ''Selvi Boylum Al Yazmalım'' filmi gösterime girecek.

Hafta boyunca ''Yüreğine Sor'', ''Babam ve Oğlum'', ''Pandora'nın Kutusu'', ''Bal'', ''Aşk Tesadüfleri Sever'', ''Başka Dilde Aşk'', ''Mevlana Aşkın Dansı'' adlı filmler de seyirciyle buluşacak.

Hafta süresince gösterime sunulacak filmlerin biletleri Üsküp'te Ramstore Premium Sinemaları ile Yunus Emre Kültür Merkezi'nden, Manastır'da ise Milli Kültür Merkezi gişelerinden temin edilebilecek.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nden alınan biletler numaralandırılmış olup, her filmin gösterimi sonunda katılımcılar arasında çekiliş düzenlenecek. Çekilişlerde dağıtılacak hediyeler arasında Antalya'da tatil, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde ücretsiz Türkçe kursları gibi ödüller bulunuyor.

Festivale ilişkin detaylı bilgiye yunusemreuskup/facebook adresinden ulaşılabilir.