Emniyet Müdürü Çapkın 'Kendileri iade-i ziyarette bulundu' dedi.

Türkiye'nin gündemi, Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı bünyesinde görev aldığını iddia eden bir subayın, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderdiği 5 sayfalık ihbar mektubuna kitlendi. Genelkurmay'ın kabul etmediği 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı öne sürülen ve 'ıslak imzalı' orijinal belgeyle birlikte savcıya gönderilen ihbar mektubunda, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız suçlanıyor.

Mektupta, 'Gayrıhukuki çalışmalar, TSK içindeki cunta yapılanmasının kilit isimlerinden olan Org. Iğsız'ın Genelkurmay 2'nci Başkanlığı döneminde hız kazanarak devam etti. . Iğsız'ın emriyle Korgeneral Mehmet Eröz ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın da katkılarıyla söz konusu eylem planı Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanmıştır' deniyor. İhbar mektubunun bazı gazetelerin manşetinde yer aldığı gün Emniyet'te de sıcak ve hareketli saatler yaşandı. İşte saat saat Emniyet'te yaşananlar:

SAAT 15.00: Mektupta adı geçen askerlerin de 'ihtarlı davet mektubu' ile savcılığa çağırıldıkları iddia edildiği saatlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir toplantı yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın saat 15.00'te Terörle Mücadele Şubesi'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile toplantı yaptı. İki müdür, ellerinde dosyalarla Çapkın'ın makam odasına girerken bir açıklama yapmadı.

SAAT 16.00:Emniyet müdürleri Çapkın'ın odasından çıktıktan sonra 1.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Çapkın konuğunu resmi törenle karşıladı. Yarım saat Emniyet'te kalan Orgeneral Iğsız geliş sebebini soran gazetecilere 'Nezaketen bir ziyaretti' dedi.

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da ziyaretle ilgili '16 gün önce alınan bir randevu. Biz kendilerini 1.Ordu Komutanı olduğu dönemde ziyaret etmiştik. Kendileri iade-i ziyarette bulundu' dedi.

Savcılık yalanladı

Bir subayın Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderdiği 5 sayfalık ihbar mektubunda isimleri geçen 6 askerin ifadesinin alınacağı yönündeki iddialar yalanlandı. 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın 'ıslak imzalı' orijinal belgesini Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarına gönderen subayın ihbar mektubunda 6 subayın da isimleri geçiyordu. Dün bu subayların Ergenekon soruşturmasının yürütüldüğü Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermek üzere çağrıldıkları iddiası ortaya atıldı. Bir televizyon kanalı subayların Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen tarafından sorgulanacağını haber yaptı. Ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, bu iddiayı yalanladı.

Ergenekon dalgası

ERGENEKON soruşturmasının 10'ncu dalgasında emekli orgeneraller Kemal Yavuz ve Tuncer Kılınç'ın gözaltına alındığı günlerde Motorlu Piyade Takım Komutanı Tümgeneral Bülent Dağsalı, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile bir görüşme yaptı. Cerrah, Tümgeneral Dağsalı'nın ziyaretiyle ilgili '20 Ocak'ta Mekanize Tugayı'nda doğal afetlerle ilgili bir seminer var. O seminere davet etmek için geldiler' demişti.
Ergenekon soruşturmasının 12'nci dalgasının yapıldığı günlerde ise dönemin 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ı makamında ziyaret etti. Saygun'un Emniyet'e gelişi sırasında tören mangası bulunmuyordu. Ziyaretiyle ilgili ise Cerrah, 'Bu sizin düşündüğünüz gibi bir ziyaret değil. Daha önceden planlanmış bir ziyaret. Bu sizin bahsettiğiniz konu ile ilgili değil 'açıklamasını yaptı./akşam