30 Mart-8 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılan festivalde dünyaca ünlü gazeteci, şair, yazar ve edebiyatçıları 10 gün boyunca sevenleri ile buluşuyor.

Festivalle birlikte ilçenin yeniden bir ticaret, sanayi, üniversite kenti olduğunu, bunun yanında da kültür kenti olma yönünde attığı adımların bir halkası olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Alıcık “Belediyecilik sadece kent hizmetleriyle sınırlı değildir. En önemli görevlerinin arasında kentin kültürel dokusunu korumak, yaşatmak ve tarihsel bağlarını güçlendirmek gelir. Belediye olarak en büyük hedefimiz ilçemizi kültür, sanat ve ekonomik olarak geliştirmek yarınlara hazırlamaktır. Nazillinin bir kültür şehri olması, sanayi ve üniversite kenti olması yönünde katkıda bulunmak için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.
“İLBER ORTAYLI VE VALİ AL’A NAZİLLİ BELEDİYESPOR FORMASI”
Festivali’nin dördüncü gününde Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi. Konferansa Aydın Valisi Kerem Al, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve çok sayıda protokol üyesi ve davetli katıldı. Katılımın yoğun olduğu konferansın ardından Ortaylı ve Vali Al, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makamına geçerek sohbet etti. Türkiye’nin iç ve dış politikalarının konuşulduğu sohbetin ardından Başkan Alıcık, Vali Kerem Al’a ve konuşmacı Porf.Dr. İlber Ortaylı’ya Nazilli Belediyespor forması hediye ederek, maçlara davet etti.
“NAZİLLİ MÜFTÜSÜ H.HÜSNÜ SULA KALP KRİZİ GEÇİRDİ”
Konferans sırasında davetliler arasında bulunan Hasan Hüsnü Sula aniden fenalaştı. Salonun dışına çıkarak hava almaya çalışan Müftü Sula bir anda yere yığıldı. Sula’ya ilk müdahaleyi TSM Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici, Özel Referans Hastanesi Başhekimi Şeref Binboğa ile Nazilli Belediyesi Doktorları İsmail Beken ve İrfan Özberk yaparken, 112 Acil Servis’ten yardım istendi. Ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Müftü Sula ilk olarak Yoğun Bakım Ünitesi’ne ardından ise acil anjio yapılmak üzere Özel Medline Aydın Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen Sula’nın, Aydın’da yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
“NAZİLLİ’DE ÜNLÜLER GEÇİDİ”
30 Mart Cuma günü başlayan festivalde bugüne kadar Prof.Dr. Haluk Şahin, Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, Ömer Sevinçgül, Cemâlnur Sargut, Banu Avar, Can Ataklı, Ümit Zileli, Prof.Dr. İlber Ortaylı, Alişan Kapaklıkaya, Timsal Karabekir ve Ö.Tuğrul İnançer’ın verdiği konferanslar yoğun ilgi gördü. Festivalin devam eden günlerinde ise 4 Nisan Çarşamba günü saat 16:00’da Yılmaz Karakoyunlu, saat 19:00’da Prof.Dr. Mustafa Erkal, 5 Nisan Perşmbe günü saat 16:00’da Bilgin Adalı, saat 19:00’da Sadi Somuncuoğlu, 6 Nisan Cuma günü saat 16:00’da Prof.Dr. Ümit Özdağ, saat 19:00’da Sinan Yağmur, 7 Nisan Cumartesi günü saat 16:00’da Ülkü Adatepe, saat 18:00’da Prof.Dr. Osman Altuğ, saat 20:00’da Sinan Meydan, 8 Nisan Pazar günü ise saat 16:00’da Kahraman Tazeoğlu, saat 19:00’da Prof.Dr. Nurullah Genç ve Prof.Dr. Abdulkerim Dinç söyleşi ve imza günleri ile sanatseverlerin karşısında olacak. 

20120403aw000147_05.jpg