Festivalle ilgili bilgiler veren Meandros Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Başak Kamacı, 3"üncüsü düzenlenecek olan Festivalin tarihlerinin Ocak ayında yapılan toplantıda belirlendiğini söyleyerek, “Bu yıl ki festivalimiz 26 Haziran- 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yerel Yönetimler, Kaymakamlıklar ile Festival programına ilişkin görüşmelere başlanacak. Mayıs ayında da kesin programı kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
Kamacı, bu yıl festivalin son gününde Şef Peter Ash yönetiminde 100 kişilik London Schools Symphony Orkestrasının Milet"e Konser vereceğini ifade ederek, “Festivalin son günü 31 Temmuz"da London Schools Symphony Orkestrası Milet büyüleyici atmosferinde konser verecek. Konserle ilgili olarak Şef Peter Ash ve organizasyon ekibi Şubat ayında İlçemiz Didim"i ve Milet"i gezdiler ve bölgemizi çok sevdiler. Bu konsere tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.
Festival çerçevesinde Güllübahçe"deki Halı-Kilim atölyesine destek olunması için bir etkinliğin düzenleneceğini belirten Kamacı, “New York Güzel Sanatlar Akademisi Öğretim Görevlisi Amerikalı Ressam Peter Hristoff"un Güllübahçe"deki Halı-Kilim Atölyesine desteği bu yıl da sürecek. Bu çerçevede Amerikalı Ressam Peter Hristoff Atölye"ye destek olmak amacıyla yeni bir destek sergisi açacak. Bunun için çalışmalara başladı. Bu çerçevede Amerikalı ve Türk Sanatçılar tarafından bağışlanacak eserler Meandros Festivali çerçevesinde sergilenecek ve sergi sonunda satışa sunulacak. Buradan elde edilecek gelir yine Güllübahçe"deki Halı-Kilim atölyesine bağışlanacak” dedi. -iha