TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, KESK İstanbul Şubeler Platformu, 3.Köprü Yerine Yaşam Platformu ve Halkevleri'nin düzenlediği mitinge, Sulukule Platformu, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Toprakların Kardeşliği Platformu, CHP, EDP, EMEP, ÖDP, TKP'nin İstanbul İl Örgütleri ve çok sayıda kitle örgütü, aydın ve sanatçılar katıldı.

Miting öncesi Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan yüzlerce kişi, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Kadıköy iskelesine yürüdü. Mitinge katılanlar üst aramasından geçtikten sonra alana alındı. Kadıköy iskele meydanında yapılan mitingde konuşan 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu Sözcüsü Kader Cihan, İstanbul'u savunma, suya, ormana, doğaya sahip çıkma için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Bizi burada toplayan insanı, doğayı, tarihi ve kültürel mirası, suyu, toprağı, İstanbul'u ve Anadolu'yu savunma davasıdır'' dedi.

3. köprünün İstanbul'un elinde kalan son ormanları da yok edeceğini savunan Cihan, şöyle konuştu: "3. köprü demek, yeni bir rant köprüsü demektir. Doğanın tahrip edilmesi demektir." Cihan, İstanbul'a yapılan 1. ve 2. köprünün kentin ulaşım sorununu daha da ağırlaştırdığını, 3. köprünün de bu sorunu çözemeyeceğini ileri sürdü

Mitinge katılan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da yaptığı açıklamada, 3. köprüye karşı olduklarını, çünkü yeşil alanları ortadan kaldıracağını savundu. Soysal, İstanbul'un plansız kentleşme ve plan tadilleri ile rant yaratılması sorunu yaşadığını savundu. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de, 3. köprünün kentin ulaşım sorununa çözüm getirmeyeceği öne sürdü. Şimşek, 3. köprünün beraberinde betonlaşmayı ve 4. köprüyü de getireceğini belirtti. Mitingde konuşmaların ardından konser verildi.