İngiltere'de Liberty Rose Finn isimli küçük kız beynindeki tümör nedeniyle kemoterapi görüyordu ve beynindeki tümör kör olmasına neden olmuştu. Fakat kör olmasına neden olan tümör bir anda kayboldu. Doktorların da açıklama yapmakta zorlandığı bu olay karşısında küçük kızın ailesi de şok oldu.

İkiz olarak dünyaya gelen Liberty, oldukça sağlıklıydı. Fakat 6 hafta sonra ailesi bebeğin gözlerinde bir sorun olduğunu fark ettiler. Yapılan taramalarda beyindeki tümör ortaya çıktı. 18 ay hastanede kalan ve kemoterapi gören Liberty"nin tedavisi sonucunda tümörün sadece yüzde 50 küçüldüğü görüldü. Doktorlar bunun nedeninin çok fazla ilaç verilememesine bağladılar. Ailesi durumun daha da kötüye gitmesinden korkarken son yapılan taramada beyindeki tümörün yok olduğu görüldü.

Nottingham'daki Samantha Dickson Beyin Tümörleri Merkezi doktorlarından Roz Osborne, bu olayın çok ilginç olduğunu ve kemoterapi ile tümörlerin tamamen yok olmadığını sadece küçüldüğünü bunun bir ilk olabileceğini belirtti. / vatan