Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 25 Kasım’da prömiyerini yapacak olan “Keşanlı Ali Destanı”nda üç ayrı rolle tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan Kerem Alışık, birbirinden farklı üç enteresan karakterle ilgili olarak şunları söyledi; “Bir oyuncun başına gelebilecek en güzel şey… Ama en çok Sarhoş Rasih karakterinde zorlanıyorum. Hayatında ağzına bir yudum içki almamış, içkinin tadı bilmeyen biri olarak Sarhoş bir karakteri oynamak benim için önemli bir deneyim olacak. Tüm rollerin zorluk derecesi eşit olmakla beraber, sarhoş oynamak zaten kolay değildir, bir de sarhoşu, hiç içki içmeyen birisi oynadığı zaman beni en çok zorlayan rolün Sarhoş Rasih olduğunu söyleyebilirim “ dedi. Bu mesleğin en hoş yanının da olmadığınız karakterleri yansıtmak olduğunu sözlerine ekledi.

Oyun hakkında…

Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 15., Haldun Taner’in 25. Yılında KEŞANLI ALİ DESTAN YAZACAK…

Yavuz Bingöl, Songül Öden, Kerem Alışık, Mustafa Üstündağ, Tuba Ünsal, Kayhan Yıldızoğlu, Serda Kondeler Aktuna, Fuat Onan, Ayhan Anıl gibi isimlerin yer aldığı 39 kişilik dev kadro 25 Kasım Cuma saat 20.30’da Maslak Tim’de perdelerini açacak.

Türk Tiyatrosunun en önemli başyapıtlarından biri olan “Keşanlı Ali Destanı” ile yeni sezonda tiyatro severlere “Merhaba” diyecek olan SADRİ ALIŞIK TİYATROSU bu yıla damgasını vuracak. Müzikal oyunun ana kadrosunda Yavuz Bingöl, Songül Öden, Kerem Alışık, Mustafa Üstündağ, Tuba Ünsal, Kayhan Yıldızoğlu, Serda Kondeler Aktuna, Fuat Onan, Ayhan Anıl yer alıyor…

39 kişiden oluşan dev kadrosuyla Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından yeni tiyatro sezonunda sahnelenecek olan Haldun Taner’in ölümsüz eseri Keşanlı Ali Destanı’nın orijinal müzikleri Yalçın Tura’ya ait. Ahmet Mümtaz Taylan’ın yönetmenliğini, Çiğdem Erken’in müzik direktörlüğünü yaptığı müzikal oyunun provaları prömiyerinden üç ay önce başladı. Titizlikle ve özenle çalışmaları devam eden oyunun kostümleri Başak Özdoğan, dekoru Barış Dinçel tarafından hazırlanıyor.

Keşanlı Ali büyük kentin eteklerinde yer alan varoşlarda yaşayan ezilen yoksul insanların öykülerini ele alırken gündelik hayatın yanı sıra iktidar,çıkar,aşk ilişkileri dolayında gelişen, olaylara da eğlenceli bir yaklaşımla değinen Türk Tiyatrosu’nun kült oyunlarından bir tanesidir.