MERSİN"in Tarsus İlçesi 70"inci Yıl Devlet Hastanesi"nde görev yapan Dr. E.A.'nın, hastası 63 yaşındaki Hatice Koyuncu"nun apandisit, safra kesesi ve dalağını gereksiz yere aldığı iddia edildi.

Karın ağrısı şikayetiyle 2 hafta önce Tarsus 70"inci Yıl Devlet Hastanesi"nin acil servise getirilen Hatice Koyuncu, yapılan kontrolün ardından ameliyata alındı. Genel Cerrah Dr. E.A., tarafından gerçekleştirilen ameliyatta Koyuncu"nun apandisit, safra kesesi ve dalağı alındı. Ancak ameliyattan sonra durumu ağırlaşan Koyuncu Adana"daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi"ne sevk edildi. Hastanın yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken, yakınları Tarsus"taki ameliyatta apandisit, safra kesesi ve dalağının gereksiz yere alındığı iddiasıyla doktor hakkında Kaymakamlığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine E.A., hakkında inceleme başlatıldı.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, ailenin şikayetçi olması üzerine iddiaları araştırmak üzere Sağlık Grup Başkanlığı"ndan bir doktoru görevlendirdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde apandisit şikayetiyle hastaneye getirilen Hatice Koyuncu"nun diğer bazı organlarının da ameliyatla alındığını öne süren ailesi, Genel Cerrahi Uzmanı E.A. ile ilgili olarak şikayette bulundu. İddiaların doğru olup, olmadığını öğrenmek için Sağlık Grup başkanlığından bir doktoru muhakkik olarak görevlendirdik” dedi.

DHA