MİT görevlileri için ek gözaltı süresi alındığı ve bugün Erzurum"a gönderilecekleri belirtildi.

Bu arada, 4 Aralıkta Erzincan MİT lojmanlarında, söz konusu kişilerin kaldığı evlerde, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı nezaretinde arama yapıldığı öğrenildi. Aramada, evlerdeki bilgisayar ve CD"lere el konulduğu kaydedildi. Gözaltında bulunan 3 MİT mensubunun yakınları ise Emniyet Müdürlüğü"ne giderek elbise ve yiyecek verdi.

Erzincan Baraj Gölü"nde 27 Ekim günü çok sayıda mühimmat bulunması ile birlikte, Erzurum Özel Yetkili Savcı tarafından Ergenekon soruşturması kapsamında art arda tutuklama ve gözaltılar gerçekleştirildi. Jandarma Komutanlığı"nda görevli 3 istihbaratçı komutanın gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından geçen cuma günü Erzincan"a gelen Erzurum Özel Yetkili Saevcısı Osman Şanal bu defa Ordu Caddesi"ndeki MİT binasında, polis eşliğinde arama yaptı. Bir müddet MİT binasında kalan Osman Şanal verdiği talimatla MİT Başkanı Ş.D. ile 2 MİT görevlisini gözaltına aldırdı.

Erzincan"da aynı soruşturma kapsamında Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Nedim Ertan, İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin Ergut ve Astsubay Başçavuş Orhan Esirgen tutuklanmıştı. / vatan