G.Saray'da sezon başında yaptığı flaş transferlerle ünlenen yönetici Haldun Üstünel, devre arasında yapılacak takviyeler için yeni çalışmalara başladı. Teknik direktör Frank Rijkaard'ın, 4-3-3 sistemi için orta alanda topu iyi kullanan bir futbolcu istemesi üzerine harekete geçen Üstünel, listenin ilk sırasındaki Hamit Altıntop ile görüşmelere başladı. Üstünel'in, Bayern Münih'te forma giyen milli futbolcuyu ilk görüşmede ikna ettiği belirtildi.

SEZON SONUNDA BEDELSİZ ALIRIZ

2010 yılının Haziran ayında sözleşmesi sona erecek Hamit için Üstünel'in yoğun çaba harcadığı ve Bayern Münihli yöneticileri ikna etmek üzere olduğu belirtildi. Üstünel'in Bayern Münihli yöneticilere, 'Hamit'i devre arasında satmazsanız, sezon sonunda bedelsiz transfer ederiz” dediği, 8 milyon euro değerindeki milli futbolcu için Alman kulübü yetkililerine 3 milyon euro önerdiği belirtildi.

BAYERN ÇARESİZ DURUMDA

Sezon başından beri sözleşme yenilemek isteyen B.Münih yönetimine olumsuz yanıt veren Hamit'in de G.Saray'a gelmek istediği bildirildi. Köşeye sıkışan Alman kulübünün Hamit'i G.Saray'a 3 milyon euroya satmaya sıcak bakmaya başladığı belirtildi. Sağ bekte ve ön liberoda oynayabilen Hamit'in transferinin bitirilmesi halinde G.Saray, yabancı bir stoper alarak transferi sonlandıracak.

Sabri: Hatalardan ders alıp şampiyon olacağız

G.Saray'ın deneyimli futbolcusu Sabri Sarıoğlu, GS TV'ye ilk yarıyı değerlendirdi. İlk yarıda yaptıkları hatalardan ders alacaklarını ve sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklarını kaydeden Sabri, “Üç kulvarda da devam ediyoruz. Seri galibiyetlerle başladık. Sonra performans düşüklüğü oldu. İyi oynadığımız maçları kazanamadık. Kötü oynayıp kaybettiklerimiz de oldu. Ama futbolun içinde bunlar var. Biz bunları en az hasarla kapatmak istiyorduk. İlk yarıdaki hatalardan ders alırsak, şampiyon oluruz” dedi.

Ali Turan gelecek yıl Galatasaray'da

Galatasaray, ilk imzayı Kayserispor'un stoperi Ali Turan'a attırdı. Gelecek sezonun kadrosunu oluşturmak için şimdiden çalışmalara başlayan G.Saray'ın Kayserispor'un parlayan yıldızıyla gelecek sezon için anlaşma sağladığı bildirildi. Kayserispor ile 31 Mayıs 2010'a kadar sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki futbolcunun G.Saray'a gelecek sezon için 'evet' dediği ve imzaların atıldığı belirtildi. Tecrübeli futbolcuyla iki gün önce bir araya gelen G.Saray yönetiminin gizli bir operasyonla transferi bitirdiği kaydedildi./yeni şafak