Olay, kız kardeşlerden S.Z.’nin, evlendiği E.Z. adlı gençle girdiği gerdek gecesinde bakire olmadığının görülmesiyle anlaşıldı. Ağabey İ.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Sincan Yenikent’teki yaşanan olay, 4 Ocak’ta gerçekleşen evlilik töreniyle günışığına çıktı. E.Z. adlı gençle evlenen 4 kardeşin en küçüğü olan S.Z., nikâhın ardından damat E.Z.’ye bakire olmadığını açıkladı. Genç kadın başından geçen olayları anlatınca E.Z., Sincan’daki Fatih Polis Merkezi’ne giderek eşinin ağabeyi İ.S.’nin gerçekleştirdiği iddia edilen tecavüz olayıyla ilgili şikayetçi oldu.

Ailesine anlatamadı
Polise ifade veren E.Z., eşinin özağabeyi İ.S.’nin 3-4 yıl evlerinde S.Z.’ye tecavüz ettiğini anlattı. E.Z., olayın ardından İ.S.’nin kardeşini ölümle tehdit ettiğini ve bu nedenle aile büyüklerine olayı anlatamadığını söyledi. Psikolojik destekle başından geçenleri olduğu gibi polise anlatan S.Z., ağabeyinin kendi evlerinde cinsel ilişkiye girdiğini anlattı. Genç kadın, ağabeyi İ.S.’nin 2009’da kendisiyle iki kez cinsel ilişkiye girdiğini, şikayetçi olup olmama konusunda kararsız olduğunu belirtti.

Bu ifadenin ardından savcılık talimatıyla soruşturmayı genişleten polis, E.Z.’nin halen ailesiyle birlikte yaşayan iki ablasının da ifadesine başvurdu. Genç kadının iki ablası B.S. ile Ş.S., avukat huzurunda polise ifade verdi.

İki kız kardeş, İ.S.’nin geçmişte kendileriyle de cinsel ilişkide bulunduğunu anlattı. Bu ifadeler doğrultusunda Sincan Emniyeti görevlileri şüpheli İ.S.’yi yakalayıp gözaltına aldı. Sorgusunda kız kardeşlerinin iddialarını dolaylı olarak kabul eden İ.S. tutuklandı.