Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine, 'toplumsal cinsiyet eşitliği' eğitimi verildi. Eğitim Fakültesi Uğur Mumcu Salonu'nda düzenlenen eğitime, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seminerde Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun, Eşitlik Birimi'nin çalışmalarından bahsettikten sonra toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyet ayrımcılığını ve neler yapılması gerektiğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Eşitlik Birimi'nin Türkiye'de ilk defa bir kamu kurumu bünyesinde Nilüfer'de kurulduğunu söyleyen Kızılaltun, "Hayatı ve şehri eşitlemek derken, toplumsal cinsiyet ve cinsler arası eşitlikten bahsediyoruz. Nilüfer Belediyesi'nin bu projesi diğer kurumlara da örnek oldu ve şu anda valilik gözetiminde tüm yerel yönetimler bu birimi kurdu" dedi.

Türkiye'de her 3 kadından birinin evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kaldığını söyleyen Kızılaltun, "Kadına yönelik şiddet bütün dünyada en yaygın insan hakkı ihlalleri arasında. Şiddetin kaynağında toplumun her yanında izlerini görebileceğimiz erkek egemenliğinin yattığı düşünülüyor. 2002'de 66 kadın gördüğü şiddet nedeniyle yaşamını kaybederken, bu sayı 2009'un ilk 7 ayında 953'e ulaştı" diye konuştu.

Eğitim sonunda Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin sorularını da yanıtlayan Kızılaltun, Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen eğitimlerde; "Yerel Yönetimler ve Toplumsal Cinsiyet", "Kadına Yönelik Şiddet", "Kadın ve Hukuk", "Toplumsal Cinsiyet ve Eğitim", "Cinsiyete Duyarlı Mimari" ve "Toplumsal Cinsiyet ve Medya" gibi konuları ele alacaklarını kaydetti.