Bitlis Emniyet Müdürlüğü, başta Bitlis olmak üzere Diyarbakır ve İstanbul'da PKK'ya yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda aralarında 2 kamu görevlisinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

"İKİSİ KAMU GÖREVLİSİ "

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis Bitlis, Diyarbakır ve İstanbul'da, terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgüt adına eylem ve faaliyette bulunan 17 kişiyi gözaltına aldı. Bitlis merkez ?de 1 kişi Tatvan İlçesi'nde 12, Diyarbakır'da 3 ve İstanbul'da 1 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 2 kişinin kamu görevlisi olduğu bildirildi.

SUSTURUCU SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 susturucu tabanca ile ruhsatsız bir av tüfeği ve 7 bilgisayar,6 adet flaş bellek, 2 adet hafıza kartı,1 09 adet yasak yayın olduğu belirtilen kitap, dergi ve gazeteye el konuldu.

Zanlıların, bölgede kamu binalarına ve araçlarına molotof ile taşlı saldırıların organize ettikleri ve PKK'nın dağ kadrosuna elaman kazandırdıkları iddiasıyla Van Adliyesi'ne sevk edildi. (Habertürk)