İzmir ve İstanbul'da gözaltına alınan 35 zanlının cihat bölgelerinde eğitim aldıkları, kuyumcu soygunu ve gasp olaylarından elde edecekleri paralarla silah ve mühimmat temin ederek, Türkiye'deki ABD, İsrail ve Rusya gibi ülkelere ait ve bu ülkelerle iş yapan firmalara yönelik eylem yapmayı planladıkları iddia edildi.

Terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla İzmir'de yakalanan 12 zanlının, İstanbul'da 2 gün önce ele geçirilen 23 örgüt elemanıyla bazı soygun ve gasp olaylarına karıştıkları, İzmir'de eylem hazırlığında oldukları iddia edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonu sonucu 3 gün önce yakalanan terör örgütü El Kaide üyesi olduğu iddia edilen B.A. (26), M.B. (22), S.Ö. (31), A.B. (24), Ö.G. (25), B.Ö. (37), S.T. (26), M.G. (24), E.S. (25), M.A. (22). V.A. (27) ve R.G'nin (26) sorgulamaları tamamlandı.

GASP VE SOYGUN İDDİASI

Zanlıların Çeçenistan, Pakistan, Afganistan, Irak, Doğu Türkistan gibi ülkelerdeki örgüt kamplarında eğitim alan teröristlerle Türkiye'de irtibat kurdukları, büyük şehirlerde örgütün hücre yapısını oluşturarak, ülke çapında ses getirecek eylemler yapma hazırlığında oldukları öne sürüldü. İzmir'de yakalanan 12 zanlının 2 gün önce İstanbul'da gözaltına alınan terör örgütü El Kaide üyesi olduğu iddia edilen 23 kişiyle İstanbul'da bazı soygun ve gasp olaylarını gerçekleştirdiklerinin belirlendiği ileri sürüldü.

CİHAT BÖLGELERİNDE EĞİTİM ALMIŞLAR

''Selefilik/vehabilik'' olarak bilinen dini anlayışa sahip olan örgüt elemanlarının, cihat bölgeleri olarak adlandırdıkları bölgelerde eğitim aldıkları, kuyumcu soygunu ve gasp olaylarından elde edecekleri paralarla silah ve mühimmat temin ederek Türkiye'deki ABD, İsrail ve Rusya gibi ülkelere ait ve bu ülkelerle iş yapan firmalara yönelik eylem yapmayı planladıkları iddia edildi.

Zanlıların adreslerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ruhsatsız 1 tabanca, 49 mermi, 8 bilgisayar, çok miktarda örgütsel doküman, kitap, gazete ve dergiler ile 550 CD ele geçirildi. Terörle mücadele ekiplerinin aramasında terör örgütü El Kaide tarafından hazırlandığı belirlenen sözde bir İslam anayasası bulundu. ''Kanun koyma ve hukuk nizamını vaaz etme yetkisi sadece Allah'tadır'' cümlesiyle başladığı öğrenilen sözde anayasada hakimiyet, din ve devlet bütünlüğü, birlik, beraberlik ve kardeşlik meseleleri ile mahkemeler gibi bölümlerin yer aldığı belirtildi. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 12 zanlı adliyeye sevk edildi.

MANİSA'DA 4 GÖZALTI

Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bir süredir yürüttükleri çalışmalar kapsamında Manisa, İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, İCCB-AFİD terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü, İzmir ve İstanbul'da El Kaide terör örgütü ile bağlantılı gruplar ile irtibatlı olduğu ve halen Manisa'da yaşadığı bildirilen G.Ş, M.T, Ü.G. ve M.U. yakalandı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, 1 adet pompalı otomatik tüfek, bu tüfeğe ait 6 adet fişek, 1 adet kuru sıkı tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Soruşturma sürdürülüyor.