CHP lideri, Genelkurmay Başkanı"nın Erdoğan ve Gül"e yaptığı ziyaretlerle ilgili olarak, "Kritik günler yaşandı, memnuniyetle gördük ki muhtıra verilmedi. Ergenekon ile ilgili vites yükseltme kararlılığı, ciddi bir frenle durduruldu" dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, son Ergenekon gözaltılarını, Almanya"da Nazi rejiminin oluşmasında rol oynayan Reichstag (Ulusal Meclis) yangınına benzetirken, “Kritik günler yaşandı, memnuniyetle gördük ki muhtıra verilmedi. Ergenekon davasıyla ilgili olarak birden bire vites yükseltme, olayı yeni aşamaya taşıma kararlılığının ciddi bir frenle durdurulduğuna tanık olduk” dedi.
Partisinin grup toplantısında “Komutanlar 5 saat süren toplantı yaptı. Ertesi gün Genelkurmay Başkanı, randevularını iptal ederek Başbakan"la görüşmek istediğini söyledi ve 1 saat 15 dakika süren görüşme yaptı. Arkasından Cumhurbaşkanı"nı ziyaret etti. Bu iki ziyaretten sonra hem Başbakan hem Cumhurbaşkanı, Adalet ve İçişleri bakanlarıyla görüşme yaptı” diye konuşan Baykal şu mesajları verdi:
MUHTIRA VERİLMEDİ: Genelkurmay Başkanlığı"ndan görüşmelerle ilgili olarak, “son olayları değerlendiren görüşmeler yapıldığı” açıklaması duyuruldu. Ama onun ötesinde açıklama yapılmadı. Memnuniyetle gördük ki muhtıra verilmedi. 3 gün sonra gözaltına alınan generaller, eski YÖK Başkanı serbest bırakıldı. Ergenekon davasıyla ilgili olarak birden bire vites yükseltme, olayı yeni aşamaya taşıma kararlılığının ciddi bir frenle durdurulduğuna tanık olduk.
ÜÇ GÜNDE NE OLDU? Dosyanızda iyi kanıtlar, sağlam hukuki dayanaklarınız varsa üç gün içinde daha hâkimin önüne bile götürülmeden bu insanlar niçin bırakıldı, bırakılmalarından mutluluk duyuyorum o ayrı. Ne oldu o üç günde? Vazgeçiliyorsa, ortada hukuki altyapı olmadığını gösterir. Eğer hukuk işlemiyorsa birileri bu noktada bir talep yapar. Siz hukuk işliyor iddiasında değilseniz, o talebin gereğini yerine getirirsiniz.
GÜCÜN 72 SAATLİĞİNE YETİYOR: Ne oldu Almanya"dan hâlâ Deniz Feneri dosyası gelmedi. 72 saatliğine bile olsa gücün MGK Genel Sekreterini gözaltına almaya yetiyor, Türkiye"deki Deniz Feneri sanıklarına niye yetmiyor?
NAZİ DÖNEMİ ÖRNEĞİ: Reichstag yangını diye Almanya"da, Nazi döneminde yaşanmış olaylar vardır. Memleketin dürüst insanlarını, demokratlarını, aydınlarını mahkûm edebilmek, yıldırabilmek için yangın çıkarırlardı.
Yangının sorumlusu olarak namuslu insanları hedef olarak gösterirlerdi. Sonra da “Bu anarşistlere karşı tedbir lazım” deyip, tedbir alırlardı. Böyle yapa yapa memleketi, Nazi yönetimine onlar taşıdılar. Senin derdin eğer suç örgütleriyle mücadele etmekse, o mücadeleyi adam gibi yap. Memleketin dürüst, namuslu demokratlarını, aydınlarını, sana muhalif olan insanları suçlamaya kalkma.
BAŞBAKAN 70 MİLYONU DİNLİYOR: 70 milyon dinleniyor. Bir kararla dinleniyor. Dinleyen, Telekomünikasyon İletişim Kurumu... Bürokratlar, memurlar mı dinliyor? Kime rapor veriyorlar? Kim dinliyor 70 milyonu? Tek başına Başbakan dinliyor... Bugünkü iktidar, elinden gelse Türkiye"yi otoriter-totaliter bir düzenin içine sokacaktır.


MİLLİYET