Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Trabzonspor, ilk hazırlık maçında dün Almanya 6. Lig ekiplerinden Vfb Homberg ile karşılaştı. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen bordo-mavililer, sahadan 3-0 gibi farklı bir skorla ayrıldı. Sahaya Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Ceyhun, Zafer, Engin, Barış, Eren ve Alanzinho 11'iyle çıkan Trabzonspor, henüz 7. dakikada gole yaklaştı. Yeni transferlerden Engin'in vuruşunda top az farkla auta gitti. 17. dakikada Alanzinho'nun şut denemesinden de sonuç çıkmadı. 26. dakikada defansın hatasından yararlanan Zafer Yelen, topla ceza alanına girdi, vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

2. YARI BAŞKA TAKIM

28. dakikada Zafer'in pasıyla ceza sahası içine hareketlenen Alanzinho, rakibinden sıyrılarak düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. 33 ve 40. dakikalarda Eren'in şut denemelerinden sonuç çıkmadı. 44. dakikada Engin'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Zafer Yelen, skoru 2-0'a getirdi. Trabzonspor, 2. yarıya Onur ve Alanzinho dışında tam 9 oyuncu değişikliğiyle çıktı. Tayfun, Mustafa Yumlu, Song, Ferhat, Selçuk, Tjikuzu, Colman, Yattara ve Umut oyuna dahil olan isimler oldu. 50'de Yattara ve 53-57'de Umut'un vuruşları auta gitti. 58'de Yattara sağ kanattan sokuldu ve sert bir orta yaptı; savunmaya çarpan top ağlarla buluştu: 3-0.

Sert kurallar!

Trabzonspor'da teknik direktör Hugo Broos, futbolcuların uyması gerektiği çizgileri belirledi. Özellikle ilk geldiğin günden beri yan pas oynama hastalığını gidermek için uğraşan Broos, taktik çift kale maçların bir çoğunu bu nedenle keserek, “Yana değil, dikine oynayın. Yan pas yapmak yerine oyunu kanatlara yayarak, rakibin dengesini bozun” diye uyarılarda bulunuyor. Belçikal teknik adam ayrıca oyuncularına doldur-boşalt diye tabir edilen şişirme toplarla gol aramayı da olağanüstü haller dışında yasakladı.

Karaman'dan Broos'a destek

Trabzonspor'da sportif direktörlük görevine getirilen Ünal Karaman, dün bir basın toplantısı düzenledi. Teknik direktör Hugo Broos'un başarısı için tüm gücünü kullanacağını vurgulayan Karaman, “Trabzonspor'un çalışabileceği en iyi teknik direktör şu anda görevde. Ben gücümün yettiği kadar bu kadroya yardımcı olacağım. Bunun içerisinde ast ya da üst kavgası olmayack. Trabzonspor'un başarısı hepimizin ortak paydasıdır” değerlendirmesini yaptı.

Polonyalı Robert sürprizi

Sağ kanat için Belçikalı Vanden Borre ve sol kanat için Fransız Rothan'ı gündemine lan bordo-mavililer daha önce Özkan Sümer'in sezon boyu takip ettiği Lech Poznan'lı yıldızla ilgileniyor. Kadrosunu güçlendirmek isteyen Trabzonspor'da transferi düşünülen isimler arasına Polonya'nın 21 yaşındaki yıldızı Robert Lewandowski de eklendi. Hugo Broos ile Hollanda kampında bir araya gelecek başkan Şener takımın son durumuyla ilgili bilgi aldıktan sonra harekete geçecek. - yenişafak