Malatya Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili Ergenekon’la bağlantılı sürdürülen soruşturma kapsamında İkinci Ergenekon davası sanıkları emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve  İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu ile İnternet Andıcı soruşturması şüphelisi emekli Orgeneral Hasan Iğsız’ın ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldıkları öğrenildi. Tolon, Eruygur, Iğsız ve Hilmioğlu’nun Zirve katliamından önce ve sonra Malatya’da sık sık bir araya geldiklerine dair fotoğraflar ortaya çıkmış ve söz konusu fotoğraflar delil olarak dava dosyasına konmuştu. Gizli Tanık da 4 ismin cinayetle ilişkilerinin olduğunu iddia etmişti.
 
Toplantı görüntüleri dosyada
 
Zirve Yayınevi Davasının müdahil avukatı Tolon, Eruygur ve Hilmioğlu’nun dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız’la bir araya geldiklerini iddia etmişti. Daha sonra söz konusu birliktelikleri ortaya koyan görüntüler ortaya çıkmıştı. Görüntüleri inceleyen eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz Tolon, Eruygur ve Hilmioğlu’nun sık sık Malatya’da toplandıklarını gösteren görüntüleri soruşturma dosyasına koymuştu. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davayı takip eden müdahil avukatlar, 18 Şubat 2010 tarihinde Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Zirve Katliamının Ergenekon bağlantısı olduğunu ileri sürmüştü.
 
Zirve Yayınevi davasının müdahil avukatı Erdal Doğan, “18 Ocak 2007 tarihinde cinayetin işlendiği saatlerde Malatya İnönü Üniversitesi’nde Hurşit Tolon’un bu misyonerlik karşıtı toplantılara katıldığını biliyoruz. Hurşit Tolon, Şener Eruygur ve bu gibi kişilerin çok sıklıkla Malatya’ya gelip bu çalışmaları da diğer ilahiyatçı öğretim üyeleri mesela Ruhi Abat ve rektörle birlikte, o dönemin rektörü Fatih Hilmioğlu ile birlikte çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Bu açıdan bir kriminal boyutu var bu örgüt cinayeti işlemek açısından bir örgütlenen tetikçilerle birlikte azmettiriciler, bir de buna ortam hazırlayan seminerler yapıldığının hem dosyanın safahatından hem Ergenekon soruşturmalarında çok açıkça görülmektedir” demişti.
 
Daha önce 7 kişi tutuklanmıştı
 
Ergenekon savcılarına ulaşan ihbar mektupları ve Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi’nde (TUSHAD) görevli gizli tanık Deniz Uygar’ın anlatımları üzerine başlatılan operasyon kapsamında daha önce 5’i muvazzaf asker olmak üzere 7 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger de bulunuyordu. 
 
stargazete