Rize’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’nde ’en hızlı çay içme yarışması’ yapıldı. Türkiye’nin yanı sıra 8 ülkenin katıldığı yarışmada, 3 dakikada 5 bardak sıcak çayı içen Romanya temsilcisi birinciliği kazandı.Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’nin Fındıklı İlçesi programında, Türkiye’nin yanı sıra Hırvatistan, Gürcistan, Sırbistan, Polonya, Slovakya, Romanya, Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen 350 kişilik halk dansları toplulukları gösteriler yaptı; tulum, gayda ve kemanlarla konserler verdi. Festival kapsamında, en hızlı çay içme yarışması düzenlendi. 3 dakikada en fazla çay içenin kazanacağı yarışmada adaylar ülkelerinin bayrakları önünde yarıştı. Start verilmesi ile sıcak çayları içmeye başlayan bazı adayların ağzı yandı, bazıları da ağzına koyduğu şekerle çayı yudumlamaya çalıştı. Bazı yarışmacılar sıcak çayı şapkaları ile bazıları da bir başka bardağa doldurup boşaltarak soğutmak için çaba harcadı.
 
ROMANYA, 5 BARDAK ÇAYLA BİRİNCİ OLDU
Verilen sürede 5 bardak çay içen Romanya temsilcisi birinciliği kazandı. Çay içmeyi rakibinden 2 saniyelik gecikmeyle tamamlayan Hırvatistan ikinci, 4 bardak çay içebilen Slovakya temsilcisi ise üçüncü oldu. Yarışmada Türkiye’yi temsil eden Ankara Gençlik ve Spor Halk Oyunları ekibi üyesi ise 2 bardak çayda kaldı.
 
Yarışmada birinci gelen Romanya ekibine festival koordinatörleri Tekin Atacan ve Hakan Güven tarafından çaydanlık seti ve ÇAYKUR çayı hediye edildi. Diğer yarışmacılara ise ÇAYKUR tişörtü verildi. Romanya Halk Dansları topluluğu üyeleri arkadaşlarını havaya atıp tutarak birinciliği kutladı. Etkinlikler çeşitli sanatçıların konserleri ile devam etti.
Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, Artvin’in Murgul ve Arhavi ilçeleri ile Rize ve Çayeli İlçesi’nde yapılacak etkinliklerle 11 Temmuz’da sona erecek.