KULLANDIĞI özel donanımlı engelli otomobiliyle şerit ihlali yaparak, çarpıştığı otomobilde aynı aileden biri bebek 3 kişinin ölümüne, kendisi dahil 7 kişinin yaralanmasına neden olan Antalya'nın Küçükköy Belde Belediye Başkanı MHP'li Murat Yıldız'ın, 3 saatlik ifadesinin ardından çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılması, ölenlerin yakınlarını isyan ettirdi.

Kaza geçen 2 Ocak akşamı Korkuteli- Küçükköy Karayolu'nda meydana geldi. Ailesiyle birlikte özel donanımlı engelli otomobiliyle Korkuteli'ne bir yakınlarını ziyarete giden doğuştan yürüme engelli Murat Yıldız, yönetimindeki 07 RN 080 plakalı otomobil hatalı sollama yapınca, karşı yönden gelen 53 yaşındaki Osman Pekat yönetimindeki 07 CFC 65 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Aşırı hız ve Yıldız'ın şerit ihlali yapması sonucu meydana gelen kazada, karşı otomobilin sürücüsü Osman Pekat ile kızı 24 yaşındaki Ümmü Şahin ve 8 aylık torunu Nursenem Şahin öldü. Yaralanan sürücü Pekat'ın eşi Hasibe Pekat, bacanağı Mustafa Kemal Aydın ve baldızı Hatice Aydın Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Belediye Başkanı Murat Yıldız, eşi Arife ile kızları Sudenaz (6) ve Deniz (11) ise Korkuteli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Başkan Yıldız daha sonra Akdeniz üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Korkuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Hasan Gökçe, hastaneye gelerek Murat Yıldız'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gökçe, bacaklarından doğuştan engelli olan Murat Yıldız'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Başkan Yıldız, özürlü ehliyetine sahip. Araç engelliler için donanımlı. Arabayı kulanmaması için herhangi bir sorun bulunmuyor” diye açıklama yaptı.

YÜZDE 100 KUSURLU AMA TUTUKLANMADI
Kazanın ardından hastanede 20 gün tedavi gören Belediye Başkanı Murat Yıldız, taburcu edilince ifadesi alındı. Yıldız, 3 saat sonra tutuklanma istemiyle gönderildiği Korkuteli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kazada eşi ve 8 aylık kızını kaybeden Hakkı Şahin ile babasını kaybeden Mehmet Pekat, kararın arkasında siyasi güçlerin olduğunu iddia etti. Kaza Tespit Tutanağı'nda şerit ihlali yapması sonucu yüzde 100 kusurlu bulunan Başkan Yıldız'ın, 3 kişinin ölümüne yol açmasına rağmen sokakta serbest dolaşmasını içlerine sindiremediklerini söyleyen Mehmet Pekat, “3 kişinin canını alan, 4 kişiyi de ağır yaralayan bir kişi nasıl olur da 3 saatlik ifadenin ardından serbest kalır?” dedi.

İTİRAZ REDDEDİLDİ
Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itiraz ettiklerini belirten Pekat, itirazın reddedildiğini söyledi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile müracaat ettiklerini kaydeden Pekat, “Dilekçemizde, kanuna ve hukuka aykırı olarak sanık Murat Yıldız'ın tutuklanmamasında hakim ve savcıların kusurlu olduğunu dile getirdik” diye konuştu.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"
Hakkı Şahin, Belediye Başkanı Murat Yıldız'ın belde girişinde büyük bir posterinin asılı durduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bizler beldeye her girişimizde eşimizin, çocuğumuzun, babamızın katilini görüyoruz. Kazadan sonra çektiğimiz acıları biz biliriz. Avukatımız bu kişinin sabıka kaydına dahi ulaşamadı. Başkanı kollayanlar var. Tek ölümlü trafik kazalarında dahi sanık az bir kusuru olduğu takdirde tedbiren de olsa tutuklanıyor. Ancak ne hikmetse olayımızda 3 ölü, 4'ü ağır 7 yaralı var ve yüzde 100 kusur olduğu halde sanık tutuklanmamıştır. Bu işin peşini bırakmayacağız.” /DHA