Muğla’nın Datça İlçesi’nde, emekli resim öğretmeni Tuna Demiray’ın açtığı ebru sergisi sanatseverleri hayrete düşürdü. Demiray, son iki yıldır, alışılagelmişin dışına çıkarak üç boyut uygulamasıyla yaptığı birbirinden ilginç eserleri, Datça’da açtığı sergide sanatseverlerin beğenisine sundu. 
 
Maya Sergi Salonu’nda açılan sergide, sanatçının üç boyutlu olarak yaptığı ebru çalışmaları izleyicilerden tam not aldı. Demiray, yok olmaya yüz tutan ebru sanatını farklı bir anlayışla sanatseverlerin beğenisine sunarak dikkat çekmeyi amaçladığını söyledi. Demiray, son iki yıldır sanatsal anlamda ebru çalışmaları yapmaya başladığını belirtti. Demiray, "Yıllarca resim yaptım. Çok sayıda öğrenciye resim dersi verdim. Öğretmenlik yıllarımda ebru sanatı ile de amatörce ilgileniyordum. 
 
Emekli olunca, ebru çalışmalarına daha fazla zaman ayırmaya başladım. Geleneksel Türk ebru sanatına ne yazık ki yeterince önem verilmediğine inanıyorum. Bu nedenle ebru sanatına dikkat çekmek amacıyla son iki yıldır farklı bir anlayışla çalışmalar yapmaya başladım. Alışılagelmişin dışına çıkarak, gerçek anlamda yaptığım üç boyutlu ebru eserler sanatseverler tarafından hemen benimsendi. Üç boyutlu ebru eserler için, üç ayrı işlem yapıyorum. Biraz yorucu ve zahmetli bir iş olmasına karşın severek yapıyorum. Ortaya çıkan eserleri sanatseverlerin beğenmesi beni umutlandırıyor. Umarım ebru sanatı ülkemizde ve dünyada hak ettiği yeri alır" dedi.Sanatçının 3 Ağustos Çarşamba günü akşamına kadar açık kalacak sergisinde 41 eseri yer alıyor.(DHA)