İlçe hayvan pazarının geçici olarak kapatıldığını belirten Ali Ceylan, Naşa beldesi ile Aşağı Dolaylar Köyü ve çevresindeki yerleşim birimlerine hayvan giriş ve çıkışlarının ikinci emre kadar yasaklandığını ifade etti. Ceylan, şöyle dedi:
 
"Bu yerleşim birimlerinin yanı sıra çevrelerindeki Güney ve Çitgöl beldeleri ile Hamzabey, Yeşilova, Hüsüm, Yukarı Dolaylar, Su Döşeği, Külcü köyleri de karantinaya alındı. Karantina önlemleri kapsamında hastalığın başgösterdiği belde ve köylerde ekiplerimiz ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her gün kontrol altında tuttuğumuz bu yerleşim birimlerine hayvan giriş ve çıkışlarını yasakladığımız gibi, buradaki hayvanların meraya salınmasına dahi izin vermiyoruz. Karantina uygulaması hastalık sönünceye kadar devam edecek. İlçe hayvan pazarının açılmasına da şap hastalığının tamamen söndüğüne kanaat getirdikten sona izin vereceğiz."
 
Karantinaya alınan 3 belde ve 7 köy girişine uyarıcı tabela asıldığını bildiren Ceylan, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.