İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yaklaşık 3,5 milyon seçmenin nüfus cüzdanında kimlik numarasının bulunmadığını belirterek, bu kişilerin seçimlerde oy kullanabilmesi için nüfus cüzdanlarını yenileme işlemlerinin tatil günleri ve talep olması halinde geceleri de yapılacağını bildirdi. Siyasi parti temsilcilerinin yarın YSK yetkilileriyle bu konuda bir görüşme yapacağını belirten Atalay, “Umarım bu yönde bir esneklik sağlanır. Biz hükümet ve İçişleri Bakanlığı olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
GECELERİ DE İŞLEM YAPILACAK

Ülke genelindeki 950 dolayındaki nüfus müdürlüğünün sürekli açık olduğunu ifade eden Atalay, nüfus müdürlüklerinin tatil günleri açık olduğunu, vatandaşlardan talep olması halinde geceleri de açık olacağını bildirdi. Atalay, “Vatandaşlarımız endişe etmesin nüfus müdürlüklerine gelip T.C kimlik numaralarını alacaklar” diye konuştu.

YSK'YA YUMUŞAYIN ZİYARETİ

AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri ile MHP Genel Sekreteri, YSK Başkanı Muammer Aydın ile görüşecek. AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, “87. maddede konu çok açık. YSK, kararını bu çerçevede gözden geçirerek, hiç olmazsa, nüfus cüzdanlarını kabul etmeli. YSK'nın kararını bir kez daha gözden geçirip geçiremeyeceğini, sayın başkanla 3 partinin temsilcileri olarak yarın görüşeceğiz” dedi.


YSK: Önce yasa değişmeli

YSK Başkanı Muammer Aydın, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, geçerli belgesinde T.C Kimlik Numarası bulunmayan vatandaşların oy kullanamayacağına ilişkin şartın, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da yer aldığını belirterek, YSK'nın kanunu uyguladığını söyledi. Aydın, geçerli belgelerinde T.C Kimlik Numarası olmayanların 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullanamayacağı yönündeki kararın yasa gereği alındığını bildirdi. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 87.maddesinde yapılan değişiklikle bu şartın getirildiğini anımsatan Aydın, kendilerinin de yasayı uyguladığını kaydetti.