Avukat Zeki Kartal, Sadullah Ergün ve Mustafa Sevimli ile ilçe ileri gelenlerinin girişimiyle yapılan barış töreninde konuşan Zeki Kartal, bölgede yaşanan kan davalarında küçük büyük herkesin mağdur duruma düştüğünü söyledi. Kendilerinin de yaşanan mağduriyeti ortadan kaldırmak ve her iki tarafın huzura kavuşmasını sağlamak için girişimde bulunduklarını ifade eden Kartal, “Biz bu hayırlı iş için girişimlerde bulunduk. Sağolsunlar aileler de kabul etti ve barışa ikna oldular. Ailelerin sağduyulu yaklaşımı sonucunda çok güzel ve hayırlı bir iş yaptık. Barışı sağlamaktan çok mutlu olduk” dedi.

Aile büyüklerinden Vehbi Kutlay ise yaptığı konuşmada, kan davalarının çok acı bir olay olduğunu belirterek, “İnşallah diğer kan davalılara da örnek olur. Kan davası, kadınları dul, çocukları yetim bırakıyor. İnsanlar işinden gücünden oldu. Hepimiz bu barışla huzura kavuştuk” diye konuştu.

Barış törenine katılan taraflar, birbirleriyle tokalaştıktan sonra birlikte yemek yediler.

Etkinliğe, Demokrat Parti Diyarbakır İl Başkanı Galip Ensarioğlu, ilçenin ileri gelenleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.