Erdoğan, şöyle konuştu:

ORTAYA BİR İMAM HATİP MARKASI ÇIKMIŞTIR

“Ortaya bir imam hatip markası çıkmıştır. Bunu söylerken imam hatip okullarını bir kenara fen liselerini, diğer meslek liselerini bir kenara, böyle bir ayırım yapmak için söylemiyorum. Bun sadece ve sadece nasıl ki bir Galatasaray Lisesi'nden mezun olan bir Galatasaray Lisesi'nin marka olarak önemini ortaya koymaya çalışıyorsa, Kabataş'tan mezun olan ortaya koymaya çalıyorsa, ben de tabi ki bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum. Olay bu. Zaten bulunduğum makam, mevki böyle bir ayırımı yapmaya beni asla tecviz edemez. Böyle bir ayırımı yapamam. Benim için imam hatipte okuyan da evladımdır Galatasaray Lisesi'nde okuyan da evladımdır, Kabataş'ta okuyan da evladımdır. Tüm Anadolu, Fen Lisesi hepsinde okuyan evladımdır.

1 MİLYON 300 BİN CİVARINDA ÖĞRENCİ

İmam hatiplere saldıranlar milletimizin köklerini kurutmak istiyorlar. Çünkü bu okullar, tüm eksiklerine, tüm sıkıntılarına, aldığı tüm yaralara rağmen, milletimizin kökleriyle, gövdesi arasındaki bağı temsil ediyor. Bir ara öğrenci sayısını budadılar budadılar 60 bine indirdiler. Hamdolsun şu anda 1 milyon 300 bin civarında bir öğrenci potansiyeline sahip hale geldi. Şimdi temennimiz tabi niteliği de arttırmak. Bunun üzerine yüklenmemiz lazım. Ama ne yazık ki bu camiadan mezun olduğu halde 'Bu kadar imam hatipe ne gerek var' diyen zavallılar da var. Sen bunu diyeceğine, 'Bu kadar okula ne gerek var' desene. Ama diyemez. Niye? Bizim ona da ihtiyacımız var, ona da ihtiyacımız var. İmam hatip okulların işlevinin buradan mezun olmuş biri olarak, ne anlama geldiğinin farkında değil.

MEDENİYET AĞACIMIZ GÜR ŞEKİLDE YAŞIYOR

Bize bunlar, sürekli bu engellerle, hendekler atlattılar. Ama biz hepsini de aştık ve bu günlere geldik. Belki imam hatip binalarının kapılarını kilit vurdular. Ama milletimizin gönlündeki ateşi söndüremediler. Bugün 'Bin yıl sürecek' denilen 28 Şubat zihniyetinden geriye pek bir şey kalmadı. Ama köklerini kurutmaya çalıştıkları medeniyet ağacımız, çok daha gür şekilde yaşamaya devam ediyor. 2002 yılında göreve geldiğimizde imam hatiplerin orta bölümü zaten yoktu. Liselerin sayısı 536'ya, buralardaki öğrenci sayısı 64 bin 500'e çıkmıştı. Bugün hamd olsun 1 milyon 300 bin öğrencisiyle, 3 bin 444 okuluyla artık ortada farklı bir yapı söz konusu. Tüm lise öğrencileri içerisinde de, imam hatiplilerin oranı yüzde 11.8. Fakat bu rakamlar bile bazılarının gözüne batıyor. Halbuki, göründüğü üzere imam hatiplerin milli eğitim sistemimizdeki payı hâlâ oldukça mütevazi bir seviyededir.”

KARAMOLLAOĞLU'NA ÇAMLICA TEPKİSİ