İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Z.T. ile adamları, eski Doğu Bloku ülkelerindeki organize suç örgütü üyeleri aracılığı ile yabancı uyruklu kadınları daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle kandırarak Türkiye’ye getirtti. Kadınları Büyükçekmece ve Silivri’deki bazı otellere yerleştiren çete üyeleri, pasaportlarına el koydukları kadınları yüksek miktarlarda borçlandırıp fuhuşa zorladı.
 
Mahkemeden arama ve el koyma kararı alan jandarma ekipleri operasyon başlattı. İstanbul’un çeşitli ilçelerinde bulunan 17 ev ile 2 otele 18 Haziran’da, saat 03.00’te eşzamanlı baskın düzenlendi. Fuhuş yaptırılan 28 yabancı uyruklu kadın ile birlikte fuhuşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yapan organize suç örgütü üyesi 11 kişi yakalandı.
 
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 21 pasaport, 7 sahte nüfus cüzdanı, 21 sim kart, 13 cep telefonu ve 24 banka havale dekontu ele geçirildi. Fuhuşa yer temin ettiği tespit edilen 2 otelin mesul müdürünün şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındı. Şüpheli 7 kadının kimlikleri ile kayıtlar arasında farklılık bulundu. Bu kadınlar hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan yasal işlem yapıldı.
 
Organize suç örgütünün elinden kurtarılan 28 yabancı uyruklu kadının yapılan sağlık kontrollerinde 20’sinde cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildi. Fuhuşa zorlanan kadınlar işlemlerinin tamamlanmasını ardından ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Organize suç örgüt üyesi 11 kişi ifadelerinin alınmasından sonra sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuklandı.
 
milliyet