Ancak yapılan DNA testlerinden sonra 27 yıl önce bir hata yapıldığı ve Hodgson'ın aslında masum olduğu ortaya çıktı.

Guardian'ın haberine göre, eğer Hodgson bu hayati hatadan sonra temize çıkar ve serbest bırakılırsa, olay, İngiltere tarihindeki en uzun süreli adli yanlışlık olarak tarihe geçecek.

Robert Hodgson bundan 27 yıl önce, 22 yaşındaki barmaid Teresa de Simone'yi boğarak öldürmekten tutuklanmış ve hapse mahkum edilmişti.

1979'un Aralık ayında boynundaki haçlı kolye ile boğularak öldürülen kurbanın cesedi Southampton'daki bir barın önünde bulunan aracının içinde yarı çıplak halde bulunmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda ise, Hodgson'dan alınan DNA örneklerinin cinayet mahalinden alınan örnekle uyuşmaması üzerine, Hampshire polisi bu cinayet üzerine yeniden bir araştırma başlattıklarını açıklamıştı.

Polisin vakayı yeniden incelemesinden sonra Hodgson Yargıtay'a sevkedildi ve bugün hakim karşısına çıkacak. Hodgson, eğer haklı bulunursa boş yere yattığı hapis cezası karşılığında rekor miktarda tazminat alacak.

Akli dengesi bozuk olan Hodgson 27 yıl önceki davada önce beraat etmiş ancak sonra olay yerinde bulunan kan örneklerinin kendi kan grubuna uyması üzerine tutuklanmasına karar verilmişti.

SABAH