10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında keman sanatçısı Mario Hossen, 262 yıllık kemanı ile sahne aldı.

Dünyanın en büyüleyici Paganini yorumcularından biri olarak kabul edilen Hossen, Türkiye'nin en genç ve başarılı orkestra şefleri arasında yer alan Burak Tüzün'ün yönetimindeki Mersin Üniversitesi (MEÜ) Akademik Oda Orkestrası ile Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Bugüne kadar verdiği altı Paganini ve yirmi dört Capricci konseri beğeniyle karşılanan keman sanatçısı Hossen, GB Guadagnin 262 yıllık kemanıyla sahne aldığı konserde, N. Paganini, W.A. Mozart, E. Grien ve U.C. Erkin'en eserlerler seslendirdi.

Konseri çok sayıda sanatsever izledi.

Ücretsiz etkinlikler kapsamında, yarın TRT THM Solistleri Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık ve Mehmet Seske Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde, 13 Mayıs Cuma günü ise Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksi'nde sahne alacak.

Ayrıca, Çek Cumhuriyeti'nin üç ünlü sanatçısı ilk kez Mersin'de bir araya gelecek. Dünyaca ünlü piyanist Pavel Kaspar, opera sanatçıları tenor Miroslav Dvorsky ve soprano Simona Saturova'ya eşlik edecek. Tarsus Saint Paul Anıt Müzesi'nde 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek konserde Dvorak'ın yanı sıra Mozart, Strauss, Schubert ve Leon Cavallo'un eserleri seslendirilecek.

A.A.