Kuşadası Kent Konseyi Sağlık Meclisinin hazırladığı gönüllü gıda müfettişliği programı çerçevesinde, İl Tarım Müdürlüğü ve Kuşadası İlçe Tarım Müdürlüğünün verdiği eğitimini tamamlayan 26 kişiye gönüllü gıda müfettişi kimlik kartları düzenlenen törenle teslim edildi.
Kuşadası Kent konseyi desteğiyle Aydın Valiliği İl Tarım Müdürlüğü ve Kuşadası İlçe Tarım Müdürlüğünün verdiği üç günlük uygulamalı gönüllü gıda müfettişliği eğitimini tamamladıktan sonra sınavla gönüllü gıda müfettişliği hakkı kazanan 26 kişi, sertifika ve kimlik kartlarını Kuşadası Kent Konseyi merkezinde düzenlenen törende teslim aldı.
Törene; Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Dr. Şükrü Güngör, Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, Kuşadası Kent Konseyi Sağlık Meclisi Balkanı Dr. Hakan Yurtsev, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu ve Kuşadası Belediye Meclisi üyeleri katıldı.
"Aydın Valiliği Gönüllü Gıda Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönergesi" kapsamında çalışacak gönüllü gıda müfettişleri; gıda üretim ve satış yerleri ile toplu tüketim yerlerinde görülen asgari teknik ve hijyenik şartlarını uymayan işyerlerini Gıda Eylem Kurulu bürosuna bildirecekler. Bildirimden sonra Tarım Müdürlükleri, belediyeler, Özel İdare Müdürlükleri ilgili kurumlar hakkında işlem yapabilecekler. Aydın ili kapsamında ilk defa Kuşadası"nda başlayan eğitim ve sertifika süreci, Türkiye"de de uygulanmaya yeni başladı. Uygulama ve denetlemeler çerçevesinde kendine güvenen işletmeler, müracaat etmeleri halinde belli aşamaları başardıkları takdirde “Beyaz İnci” adı altında ayrı bir derecelendirmeye girecek ve örnek bir işletme olarak kendilerini ifade edebilecekler.