Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde yaklaşık 250 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, taşımalı eğitimin yapıldığı Hazro Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, Kırık Kaşık Köyü İlköğretim Okulu, Gözlü Köyü İlköğretim Okulu, Kırmataş Köy İlköğretim Okulu ile Dedaş Köyü İlköğretim Okulunda toplam 917 öğrenciye aynı yemek şirketi tarafından tavuk ve meyve suyu verildi. Yemekten yiyen öğrencilerden yaklaşık 250'i bir süre sonra rahatsızlaşınca Hazro ve Silvan devlet hastaneleri ile Diyarbakır Çocuk Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öğrenci velileri, çocuklarının eve geldikten bir süre sonra fenalaştığını fark edince hastaneye getirdiklerini belirttiler.

Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, taşımalı eğitimin yapıldığı okullardaki yaklaşık 250 öğrencinin hastanelere kaldırıldığını, tedavisi süren çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yemekten zehirlendikleri şüphesiyle 250'yi aşkın öğrencinin hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

Toprak, Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ile birlikte Diyarbakır Çocuk Hastanesinde tedavi altına alınan öğrencilerle ilgili bilgi aldı.

Hazro ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere firma tarafından öğle yemeği olarak ekmek arası tavuk verildiğini belirten Vali Toprak, kumanyadan yiyen 915 öğrenciden 250'yi aşkın öğrencinin zehirlendikleri şüphesiyle Hazro, Silvan ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydetti.

Vali Toprak, ''250'yi aşkın çocuk hastanelerde tedavi altına alındı. Herhangi bir ağır vaka yok. Tedbir amaçlı müşahede altında tutuluyor. Bu gibi yemeklerden her zaman bir numune alınıyor. Bu yemekten de alınan numune inceleniyor. İnceleme sonucu herhangi bir problem çıkarsa gereği yapılacak. Firmayla ilgili inceleme başlatıldı. Hastaneye gelmeyen diğer çocukların başlarına bir şey gelmemesi için muhtar ve okul müdürleri uyarıldı'' diye konuştu.

A.A.