Seçim öncesi kamuoyuna açıkladığı bildirisinde 25 yıllık düzeni değiştireceklerini ve imar konusunda yeni bir düzen getireceklerini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, kaçak yapılaşmayla mücadele etmek amacıyla çalışma başlatarak Kuşadası kamuoyuna yönelik bir bildiri yayınladı. Bildiride; Kuşadası Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde inşaat ve tadilat yapmak isteyen vatandaşların yasal yolu takip etmesini ve mutlaka Belediye Fen İşlerinden ruhsat alması gerektiğini kaydeden Başkan Altungün, aksine hareket edenlerin inşaat yapamayacağını ve en ağır yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

Son zamanlarda bazı kişilerin inşaat ve tadilat yapacak vatandaşlara “sen işe başla, biz yardımcı oluruz, gerisini hallederiz” diyerek yanlış yönlendirmelerde bulunduklarını vurgulayan M. Esat Altungün, vatandaşların bu kişilere kesinlikle itibar etmemeleri, işe başlamadan önce mutlaka Belediyeden ruhsatlarını alarak işe başlamaları konusunda uyardı. Altungün yayınladığı bildiride şunları söyledi: “Sevgili hemşerilerimin gereksiz yere maddi ve manevi mağduriyet yaşamaması amacıyla yapılan bu açıklama doğrultusunda, yasayla belirtilen kurallara uyulmasını ve kesinlikle yukarıda belirtilen şekilde yasa dışı davranışlarda bulunan yetkisiz kişilere itibar edilmemesini önemle rica ederim. Bu konuda yetkililer hariç hiç kimseye özel yetki vermediğimi kamuoyuna önemle bildiriyorum”

“KAÇAK İNŞAAT YAPANLARA EN SERT MÜDAHALE YAPILACAK”

Kaçak inşaatlarla ilgili de bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası"nda yıllardır başıboş bir düzenin hakim olduğunu, ancak 30 Mart"tan itibaren kuralların işlemeye başladığını kaydetti. Alınan tüm önlemlere rağmen bazı kesimlerin yasa tanımamazlıkta ısrar ettiğine dikkat çeken Altungün, kaçak inşaat yapanlara en sert müdahalenin yapılacağını belirterek: “Hiç kimse, inşaatlarıyla ilgili gerekli ruhsat belgesini almadan kürek sallamasın, çapa vurmasın. Müdahalemiz yasalar çerçevesinde sert olacaktır. Bu tarz uygulama yapanlara yasaların verdiği tüm yetkiler dahilinde en sert şekilde müdahale edilecektir. Hiç kimse ama hiç kimse, bugünkü yerel yönetimi dünkü ve önceki yerel yönetimlerle karıştırmasın. Bugün artık kurallar ve yasalar geçerlidir, hukuk geçerlidir, kamu menfaati geçerlidir. Aksi uygulamayı, kimin yaptığı değil, nasıl yaptığı bizim için önemlidir. Tavrımız herkese eşittir. Gayri resmi uygulamalarda tavrımız tektir. Özellikle dünkü alışkanlıklarını devam ettirmek isteyen kesime ve camiaya sesleniyorum. Lütfen yasalar ve kurallar içerisinde davranalım. Ruhsatlanmayan hiçbir işi bireysel tavrımızla yapma yetkisi içinde olmadığımızı bilelim. Hiç kimseye karşı özel bir kastımız yok. Ama yasa, hukuk ve yerel yönetim tanımaz iddiasında olan herkese karşı tavrımız var” diye konuştu./iha