Türkiye Futbol Federasyonu Riva'daki 230 dönümlük araziye16 bin m2 kapalı alanı ve 5 sahası bulunan dev tesis inşaa ediyor. Kazma Mayıs'ta vurulacak.35 milyon TL'yi bulan maliyeti sponsorlar karşılayacak

Futbol Federasyonu, bugünlerde yeni bir projeyi hayata geçirmenin heyecanı içinde. Başkan Mahmut Özgener projenin maketini hem yönetim katının girişine koymuş hem de özel bir bölümde daha büyük bir maketi sergiliyor.
BAŞKAN Mahmut Özgener ve Yardımcısı Lutfi Arıboğan maketin üzerinde tesisler hakkında bilgi verdi. 220 dönümlük Riva arazisinde yapılacak tesisler 16 bin metrekare kapalı alana sahip. Bütün kategorideki milli takımların kamp yapacağı 3 katlı kamp merkezinin yanı sıra tesislerde, merkez yönetim binası, 800 kişilik toplantı salonu, servis alanları, restoran ve ofislerin yanı sıra 5 tane de standart ölçülere sahip çim saha bulunuyor.



LÜKS VE ÇEVRECİ
ÇEVRECİ ve son derece lüks şekilde inşaa edilecek olan tesisler için elektrik tesisatı alımı ve danışman şirket seçimi konusunda ihaleye çıkıldı. Arazide ise zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Mayıs ayında temeli atılması planlanan tesisler 1 yıl içinde tamamlanacak tesisin açılışından sonra federasyon önemli bir mali yükten de kurtulacak. Çünkü şu anda otellerde yapılan Milli Takım kampları tesisin yapımının ardından burada olacak.

Başkan'la Inönü'ye gideriz
TFF Başkanı Mahmut Özgener'in, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'i kastederek 'Futbolda demokrasi yoktur kurallar vardır' çıkışı aynı sertlikte karşılık görmüş ve Demirören, 'Siz diktatörsünüz, faşistsiniz' çıkışını yapmıştı.
BU açıklamaların ardından Yıldırım Demirören 45 gün hak mahrumiyeti cezası almıştı. İnönü Stadı'ndaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde federasyondan hiçbir yetkilinin bulunmaması da farklı yorumlara neden olmuştu.
FUTBOL Federasyonu ziyaretimizde bu konuyu da konuştuk. Hem Başkan Mahmut Özgener'in hem Başkan Vekili Lutfi Arıboğan'ın, Beşiktaş'a karşı bir kırgınlığı yok.
DEDİLER ki, 'Kurumlar arasında kırgınlık ve kızgınlık olmaz. Kuralları uygularız. Onlar uygulanır. Bizim Demirören'e ve Beşiktaşlı yöneticilere karşı kişisel bir kırgınlığımız da olamaz. Program uymadığı için o günkü maça gidemedik ama en yakın zamanda bizleri İnönü Stadı'nda görebilirsiniz. Programımız el verdiğinde ilk maçta orada olacağız' mesajını verdiler.

Sırbistan'ı şiddetten kurtaracağız

Platini'nin, 'Şiddeti önleyin, sizi atarız' diye uyardığı Sırbistan, Arıboğan'dan 'Şiddet Yasası'nı istedi, 'Bu tam bize göre' dedi

YILLARDIR sporda şiddeti önlemek için mücadele eden Türkiye, TBMM'de görüşmeleri devam eden yasa ile Sırbistan'a örnek oluyor. UEFA Başkanı Michel Platini'nin 'Şiddeti önleyin, yoksa sizi UEFA'dan atarız' dediği Sırbistan çözüm için TFF'ye başvurdu. Sırp Başkan Karadziç, TFF 1. Başkanvekili Lutfi Arıboğan'la görüşüp 'Çok zor durumdayız, siz nasıl bu işi çözüyorsunuz?' diye sordu. 'Bir senedir çalışıyoruz, örnek bir kanun hazırladık' diyen Arıboğan da tüm detayları ile yasayı anlattı.
GÖRÜŞME sonrasında Karadziç, elektronik bilet, kamera sistemi, holiganları kışkırtan yöneticilere hapis cezası verilmesi ve taraftarlara hapis cezası getirilmesiye ilgili yaptırımlara hayran kaldı. Ardından Arıboğan yasayı Karadziç'e gönderdi, Sırp başkan da Platini'ye durumu anlattı. Sırplar da bizim yasa sayesinde şiddetten kurtulacak.

'Hoş geldin' kavgasına soruşturma

BAŞKAN Vekili Lutfi Arıboğan, derbi maçta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaşlı yönetici Sinan Vardar arasında yaşananların şık olmadığını söyledi.
OLAYLARIN gözlemci raporlarında hiç bulunmadığı söylentilerinin de doğru olmadığını belirten Arıboğan, 'Orada sayın Yıldırım'la, sayın Vardar arasında yaşananlar raporlarda yer alıyor. Sayın İsmail Cevahir'le, sayın İsmail Ünal arasında geçenler ise asayişi ilgilendiren olaylar. Çünkü ikisinin de sportif bir temsilcilik görevi yok. Sadece taraftar olarak oradalar. Onların arasındaki problem de bildiğim kadarıyla adli yargıya taşındı. Diğer konuda da bizim araştırmalarımız sürüyor. Ceza verilmesini gerektiren bir neden varsa verilecek. Sporda şiddet yasasını çıkartıp, şiddeti önlemek için çaba gösterdiğimiz bir dönemde, şiddete karşı olanların şiddetle anılması kamuoyuna iyi bir mesaj olmadı' dedi.

Ulusal kriterler geliyor
Futbol Federasyonu, UEFA'nın, kulüplere uyguladığı kriterleri Türkiye'de de uygulama kararı aldı. 3-4 Mart'ta kulüplerle lisans eğitim semineri yapılacak. 2015 yılına kadar sistemin mükemmele ulaşması hedefleniyor. Buna göre sportif, mali, hukuki, idari ve altyapıyı kapsayan 5 kriter belirlenecek. Bunlara uymayanlar başarılı olsalar dahi bir üst lige alınmayacaklar. Örneğin mali açıdan denk bütçe istenecek.

akşam