Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Bandırma'da batan Ro-Ro gemisinde 20 ila 25 kişiye ulaşılamadığını söyledi. Vali Hatipoğlu, olay yerinde botla yaptığı incelemelerinin ardından Bandırma Limanı'nda gazetecilerin batan gemi ile ilgili sorularını yanıtladı.



Vali Hatipoğlu, "Dalgıçlar sonuçları alınca tekrar olay mahalline gideceğiz. Bir sağ vatandaşımız daha tespit edildi. Böylece 77'ye ulaştı. Vefat edenle beraber 77 vatandaşımıza ulaşılmış oldu. 20 ila 25 vatandaşımıza henüz ulaşamadık." diye konuştu.



Vali Hatipoğlu, "İhmal söz konusu mu?" sorusuna ise, "Şu anda cumhuriyet başsavcılığımız araştırıyor. Onun sonucunda ortaya çıkacaktır." dedi.


Vali Hatipoğlu, rakamlarla ilgili sorulara da, "100 civarında vatandaşımızla beraber 29 mürettebat var. Toplam 100 kişi buradan hareket ediyor. Dolayısıyla 77 kişi de; 1'i vefat etti, 76'sı da sağ olarak çıktı, bunların bir kısmı da yaralı. 20 ila 25 arasında bunun üst sınırını bilemiyoruz. Gemiye kaç kişi çıktı bilemiyoruz; ama kuvvetli tahminlerimize göre 100 civarında." ifadelerini kullandı.




Vali Hatipoğlu, rakamlardaki çelişkilerle ilgili sorular üzerine de, "Şimdi bu aşamada rakamlarda farklılıklar olabilecektir. Şimdi sahile kendi imkânları ile çıkan vatandaşlarımız bize müracaat etmedikleri için tam olarak bilemiyoruz. Biraz önce bir kişi daha ilave edildi. Umarımız bu sayı daha da artarak acımız hafifler. Biraz sonra dalgıçlarımız gemide ceset aramalarına başlayacak." dedi.