Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarının soruları üzerine, soruşturmayı yürüten 4 savcının müşterek talebiyle mahkemeden alınan izin doğrultusunda çeşitli illerde operasyon yapıldığını söyledi.

Operasyonunun eş zamanlı olarak yapıldığını ifade eden Çolakkadı, ''Soruşturma kapsamında, dün akşam itibarıyla aralarında polis ve muvazzaf subayların da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı'' dedi.

Çolakkadı, gözaltına alınanların İstanbul'da olduğunu belirterek, ''Gözaltına alınanlar yarından itibaren adliyeye getirilecek'' diye konuştu.

SİVAS'TA 5 KİŞİ SERBEST

Sivas'ta ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 5'i serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Sivas'ta gözaltına alınan öğretim görevlisi A.T. ile M.B, S.T, H.İ. ve C.A. emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Sivas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi F.H, araştırma görevlisi O.D. ile M.B. ve H.İ'nin sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında F.A. ve A.T.T'nin İstanbul'da, R.E'nin Ankara'da gözaltına alınarak Sivas'a getirildiği bildirildi.

SABAH