Diyarbakır’dan Aydın’a 1986’da gelen İhsan Eken, Diyarbakır’daki mesleğini Aydın’da sürdürüyor. Yaklaşık 20 yıldır Cumhuriyet Mahallesi’nde aynı köşede karpuz satan İhsan Eken, kafasının üzerinde en ağır karpuzları dahi taşıyabiliyor. Kafasının üzerinde taşıdığı karpuzları müşterilerine sunan Eken, Aydın’daki en iyi karpuzun Cincin Mahallesi’nden çıktığını söyledi.

DİYARBAKIR KARPUZUNUN TADI BAŞKA
Diyarbakır’dan Aydın’a geldikten sonra Diyarbakır’da yaptığı karpuzculuk mesleğine devam eden İhsan Eken, bu yıl ki satışlardan memnun olduğunu ifade etti.

“Allah bereket versin”diyen Eken, "Aydın’da bölgenin en iyi karpuzu Cincin’den çıkıyor. Müşterilerime, en iyi karpuzu getirmek için Cincin’e gidip seçiyorum. Ancak, Diyarbakır karpuzunun da tadı başka oluyor. Diyarbakır, Aydın’a uzak olduğu için Cincin karpuzunu satıyoruz” dedi.

İŞLE HAŞIR NEŞİR OLUNCA
25 kiloya kadar kafasının üzerinde karpuz taşıyabildiğini, inanmayanlar ile iddiaya girdiğini anlatan İhsan Eken, Aydın’da bunu yapanın olmadığını söyledi. Diyarbakır’da kendisi haricinde 4-5 kişinin yapabildiğini ifade eden Eken, “Karpuz , kafamın üzerindeyken düğünlerde halay bile çektiğim oluyor. Görenler bazen inanamıyor, şaşırıyor. İddiaya girip, çok yemeğini yediğim insan oldu. İnsan işiyle bu kadar haşır-neşir olunca her şey yapabiliyor. Karpuz kafamın üstündeyken uzun süre yürüyebiliyorum” diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png