Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulunun 6"ıncı mezuniyet töreninde hüzün ve sevinç birlikte yaşandı. 244 genç polisin okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde en az veliler kadar okul idaresi de sevinç ve hüznü aynı anda yaşadı. Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen, genç polislerin vatanı ve milleti için çalışacak olmasından dolayı duyduğu gururu da ifade etti. Özen, “Küresel terör olayları ve suç oranındaki çeşitlilik nedeniyle güvenlik tüm dünya için her gün daha fazla önem kazanmaktadır. Güvenliğin olmadığı ülkelerde kamu düzeninin sağlanması, demokrasinin, insan hakları ve özgürlüklerinin kullanılması mümkün değildir. Milletimizin huzuru için böylesine vazgeçilmez bir görevi yerine getiren Emniyet Teşkilatının bunları sağlaması, her türlü bilgi ve becerilerle donatılmış kapsamlı bir eğitimden geçirilmiş personel ile mümkündür. Bu amaçla Polis Okulları, Polis Akademisine bağlı ön lisans düzeyinde eğitim veren polis Meslek Yüksek Okullarını faaliyete geçirmiştir. Teşkilatımız daima kendisini geliştirme ve yenileme gayreti içerisindedir” dedi.
polisin öneminin gün geçtikçe arttığına değinen Vali Mustafa Malay da, “Yurdumuzun konumu itibariyle önemli bir geçiş noktasında bulunuyoruz. Bu nedenle önemle yapmamız gereken; iç ve dış güvenliğimizi güvence altına almaktır. Hayatımı borçlu olduğum bu teşkilatın başarıları ile daima gurur duyuyorum. Başarının en temel şartı, teşkilat mensuplarını en iyi şekilde yetiştirmektir. 40 yıl önce teşkilatımız çok gerideydi. Bugün ise Türk Polis dünya ülkelerinden teşkilatımızda eğitim almak için başvurular gelmektedir. Okullarımızın yüksek okul haline gelmesiyle de kalitesi artmış, halkı huzur ve güveni de aynı ölçüde artmıştır. Şer güçlerinin korkulu rüyası, mazlumların koruyucusu olun. Sizleri bu günlere getiren başta aileleriniz olmak üzere çok değerli öğretmenlerinize çok teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Enes Güngör, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından okulda ilk on dereceyi alma başarısı gösteren öğrencilere diplomaları ile çeşitli hediyeler verildi. Ödül töreninin ardından mezun öğrenciler yemin töreni yaparak polislik mesleğine ilk adımlarını attı. Polis Marşının okunması ve tören geçişinin ardından mezun öğrenciler keplerini havaya fırlatarak büyük sevinç yaşadı.