Myanmar'da yapılan ara seçimleri kazanan Nobel ödüllü muhalif milletvekili Aung San Suu Çii, 24 yıl sonra ilk kez Avrupa'ya gidiyor. Suu Çii, İsviçre'nin Cenevre kentinde BM Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) yıllık konferansına katılacak.

İsviçre'den Norveç'e geçmesi planlanan Suu Çii, 16 Haziran'da Oslo'da Nobel ödülü konuşmasını yapacak. 21 yıl önce Nobel Barış Ödülü kazanan Suu Çii, ev hapsinde tutulduğu için konuşmasını yapamamıştı.

BONO İLE SAHNEYE ÇIKACAK

İrlanda'nın Dublin kentinde yıllar boyunca kendisine destek veren rock grubu U2'nun solisti Bono ile bir araya gelmesi beklenen Suu Çii, Uluslararası Af Örgütü'nün onuruna düzenleyeceği konserde ünlü şarkıcı ile birlikte sahneye çıkacak.

Suu Çii, İngiltere gezisi sırasında parlamentoya hitap edecek ve mezun olduğu Oxford'da fahri doktora unvanı alacak.

BİR DAHA YURT DIŞINA ÇIKAMAMIŞTI

Myanmar'ın bağımsızlığını kazanmasında büyük rol oynayan General Aung San'ın kızı olan Suu Çii, iki oğlu ve 1999'da kanser nedeniyle yaşamını yitiren eşini arkasında bırakarak 1988'de İngiltere'den ayrılmış ve bir daha yurt dışına çıkamamıştı.

Suu Çii, 4 Temmuz'da basın özgürlüğü ve yabancı yatırımlarıyla ilgili tasarıları görüşmek için parlamentoda yapılacak oturuma katılmak üzere ülkesine dönecek.