Görüşmeler sırasında tansiyon yükselip yumruklar konuşurken, zaman zaman da renkli görüntüler vardı. Sabaha doğru Genel Kurul koltuklarında milletvekillerinin büyük çoğunluğunun uyuduğu görüldü. 24 satte vekkiler 10.5 kilo çay, 4.5 kilo Türk kahvesi tüketti. Genel Kurul'da uzun süre oturmak zorunda kalan vekiller, kendilerini oyalayacak şeyler buldu. Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, tabletinde kağıt oynarken, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Avrupa Şampiyonası final maçını izledi. AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara ise bulmaca sözdü
GUİNNES REKORU DENEYEL İM: MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural, Meclis'in aralıksız çalışmasını önererek, "Böylece bundan bir fayda çıkar, Guinness Rekorlar Kitabına girilir. TBMM'yi uzun süreyle çalıştırmakla bizler de tarihe geçeriz. Hukuk için bir şey olmuyor, hiç olmazsa rekor için olur" dedi.
BOŞANMAMIZA NEDEN OLACAKSINIZ: MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise sabaha kadar süren çalışma saatleri, "Öyle zannediyorum ki yüzde 20 boşanma davasıyla sonuçlanabilir, aile faciaları yaratacaksınız" sözleri ile eleştirdi.
ÖNERGE FIRÇASI: AK Parti tarafından hazırlanan ÖYM önergesinin gerekçesinin İçtüzük'te 500 kelime sınırını aştığının ortaya çıkması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat'a kızdığı görüldü.
ERGİN TAKTİK VERDİ: Saat 4 sularında TBMM'nin bahçeyi sulayan fıskiyeleri otomatik olarak çalışmaya başlayınca bir çok milletvekili ıslandı. Bir ara da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti grup başkanvekillerinin bahçenin bir köşesinde yasanın geçmesi için taktik geliştirdikleri görüldü.
TUTUKLU VEKİLLE R ÖNERGES İ: CHP ve BDP'nin muhalefeti nedeniyle görüşmeler yavaş ilerledi. CHP hemen hemen maddeden sonra toplantı yeter sayısı istedi. CHP, MHP ve BDP, ayrı ayrı tutuklu 8 milletvekilinin cezaevinden çıkıp Meclis'e gelmesini sağlayacak önerge verdi. İktidar olumlu bakmadığı için önergeler reddedildi.
ASKERE DE ERTELE ME YOK: Firar, üste müesser fiil, emre itaatsizlikte ısrar gibi Askeri Ceza Kanunu'ndaki suçlar için de hükmün açıklanmasının geriye bırakılması düzenlemesi son anda yasadan "askeri disiplini bozar" gerekçesiyle çıkartıldı. ÖYM'ler ile ilgili düzenlenin ikinci ayağı dün yapıldı ve CMK'nın 250,251 ve 252'inci maddeleri yürürlükten kaldırıldı. ÖYM oylamasında AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür gibi isimlerin yer almaması dikkat çekti.