Van ve ilçelerini vuran 7.2'lik deprem enkazından 2 öğretmen sağ kurtarıldı. Öğretmenlik atamalarında tayinleri bu yıl Erciş'e çıkan Halime Kozak, Zeynep Pekin, Hanife Kaya ve Merve Doru depreme birlikte yakalandılar. Aynı evde yaşayan Merve Doru ve Halime Kozak'ın evlerini taşımalarına yardım için arkadaşlarının evine giden Zeynep Tekin ve Hanife Kaya, depreme arkadaşlarının evinde yakalandı.
 
MARMARA DEPREMİ'Nİ ADAPAZARI'NDA YAŞADI
Depremden 24 saat sonra Merve Doru ve yardıma gelen arkadaşı Hanife Kaya enkazdan canlı olarak çıkartılması, Zeynep Tekin ve Halime Kozak'ın ailelerini de umutlandırdı. Hanife Kaya'nın enkazda canlı olduğunu öğrenen ve İstanbul'dan yardım için gelen eşi Yasin Kaya, enkazdan çıkarken de eşinin elini tutarak, moral verdi. Hanife Kaya'nın Adapazarı depremini de yaşadığı, ancak yara almadan kurtulduğu öğrenildi.
 
ENKAZDAN ÇIKTI, SAATİNE BAKTI
Bu arada Hanife Kaya'nın enkazdan çıkar çıkmaz saatine bakması dikkat çekti. Eşi Yasin Kaya, "Deprem olduğunu dün televizyondan öğrendim. Hastaneye bir yaralı götürülürken, onu eşime benzettim. Umutla İstanbul'dan geldim. Umudum gerçek oldu, çok mutluyum" dedi.