Edinilen bilgiye göre; Denizli"nin Çivril ilçesinde yaşayan Armağan Kaya isimli şahıs, 7 Aralık 2009 tarihinde beyin kanaması geçirdi. Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Kaya, ilçede yapılan ilk tedavisinde Uşak"a sevk edilmesine karar verildi. Uşak Devlet Hastanesi"nde yapılan kontrolünün ardından bir üniversite hastanesine sevk edilmesine karar verilen Kaya, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne kaldırıldı. Son birkaç gündür Aydın"da tedavisi yapılan Kaya"nın kontrolden geçirilmesi ve tahlillerinin incelenmesinin ardından "Gamaknife" yöntemiyle ameliyat edilmesi halinde sağlığına geri kavuşabileceği belirtildi.

Kaya"nın ameliyat olabilmesi için bu yöntemi uygulayan Türkiye"deki iki merkezden biri olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"yle görüşülerek, yer temini sağlandı. Hastanın kısa süre İstanbul"a ulaştırılabilmesi için Sağlık Bakanlığı İzmir 112 Acil Servis Ambulans Helikopter Merkezi"nden yardın istendi. İzmir"den havalanan ambulans helikopter, Aydın Adnan Menderes Stadyumuna iniş yaptı.Ambulansla stadyuma getirilen hasta burada ambulans helikoptere alınarak İstanbul"a doğru yola çıktı. Nakil işlemi sırasında stadyuma gelen hasta yakınları, gözyaşlarına hakim olamazken; hasta yakınları sağlık personelleri tarafından sakinleştirildi.

2 HELİKOPTER İLE İSTANBUL"A GİDECEK

2009 yılında başlatılan ambulans helikopter hizmetleri kapsamında bugüne kadar Aydın"a 10"dan fazla hastaya hizmet verildiğini açıklayan Aydın Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Çam, “Hastamız Denizli ve Uşak"taki tedavilerinin ardından Aydın"a sevk edilmiş ve buradan da İstanbul"a gönderilmesi uygun görülmüş. Bunun üzerine gerekli görüşmeler yapılmış ve İstanbul"a hazırlıklar tamamlanmış. Bizde hastanın en kısa sürede ulaşması için ambulans helikopter ile hizmet veriyoruz. Bu helikopterler yakıt tankları küçük olduğu için en fazla 2 saat havada kalabiliyor. Bu nedenle ilk helikopter hastayı Bursa"ya kadar götürecek ve orada hazır bekleyen ikinci bir helikopter hastayı İstanbul"a ulaştıracak. Yaklaşık 3 saat sonra hastanın İstanbul"a olmasını bekliyoruz” dedi.

Babasının 7 Aralık günü Çivril"de beyin kanaması geçirdiğini ifade eden Mustafa Kaya da, 24 gündür Denizli, Uşak ve Aydın"a çeşitli kontrol ve tedavilerin yapıldığını ifade etti. Babasının son olarak İstanbul"a sevk edildiği anımsatan Kaya, kendilerinin de hava yolu ile İstanbul"a gideceklerini kaydederek, kendilerine yardımcı olan sağlık ekiplerine ve yetkililere teşekkür etti./iha