''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Nusret Senem'in ev ve bürosunda yaptıkları aramalarda ''hukuka aykırı davrandıkları ve Senem'in mağduriyetine sebep verdikleri'' iddia edilen 23 polisin ''görevi kötüye kullanmak'' suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapan tutuksuz 21 sanık polis ve avukatları ile Senem'in avukatı katıldı.
Sanıklar, savunmalarında, suçlamaları reddederek, aramalarda, görevli Cumhuriyet savcısının talimatına göre hareket ettiklerini savundu.

Senem'in avukatının katılma talebinin kabul edildiği duruşma, mazeretleri sebebiyle duruşmaya katılamayan 2 sanığın savunmalarının alınması ve diğer eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianamede, ''Senem'in konutunda ve iş yerinde 25 Mart 2008'de arama yapan sanıkların, hukuka aykırı işlemler yaptıkları ve hukuka aykırı arama ve el koyma işlemleriyle Senem'in mağduriyetine sebep verdikleri'' ifade edilerek, ''görevi kötüye kullanmak'' suçlamasıyla 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

A.A.