Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aydın'da coşkuyla kutlandı. Adnan Menderes Stadyumu'nun bakımda olması nedeniyle bu yıl Mukan Perinçek Stadyumu'nda gerçekleştirilen gösterileri izlemek için gelen bazı vatandaşlar yer kalmadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Gösteriler Efeler İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak çeşitli ülkelerden gelen dünya çocukları da katıldı.
Sabah saat 09.00'da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törenlere Mukan Perinçek Stadyumu'nda devam edildi. Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar'ın konuşmasının ardından il merkezindeki 6 okuldan toplam bin 160 kişilik öğrenci gurubu hazırladıkları gösterilerini sundu.
Gösteri sonunda Aydın Valisi Mustafa Malay, Beleidye Başkanı İlhami Ortekin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat ve Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, gösterilerde görev alan öğrencileri tebrik ederek gösterileri hazırlayan öğretmenleri de tek tek kutladılar.
23 Nisan etkinlikleri akşama kadar değişk etkinliklerle devam edecek. Akşam da Aydın Adnan Menderes Bulvarı'nda Fener Alayı'nın gösterisi ile son bulacağı bildirildi.