Valilik Toplantı salonunda gerçekleşen toplantı kapsamında Aydın ili sınırları içerisinde bulunan karayollarının ağaçlandırılması için planlanan projede belediyelerin ve Özel İdarenin katkısıyla tüm ilçe ve beldelerin yol kenarları yeşillenecek.
Karayolları üzerinde bulunan Aydın"ın Köşk, Sultanhisar, Nazilli, Buharkent, Kuyucak, İncirliova, Germencik, Çine İlçeleri ile Germencik"e bağlı Ortaklar Beldesi, Sultanhisar"a bağlı Atça beldesi ile Aydın Merkeze bağlı Umurlu Beldesi"nin yolları Belediyeler ve Özel İdarenin yardımlarıyla ağaçlandırılacak.
11 belediyenin katıldığı yol kenarı ağaçlandırma seferberliğinde 2,5 metre aralıklarla 98 km"ye Mavi Servi, Fıstık Çamı ve okaliptüs ağaçlarından oluşan toplam 23 bin500 fidan dikilecek.
Ağaçlandırma Seferberliği toplantısında konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, ülkemizin en önemli sorunlarından birinin ağaçlandırma olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Türkiye maalesef ormanlık bir ülke değildir, ormanlık bir ülke olması için %30 ü ormanlarla kaplı olması lazım ama maalesef bazı yerlerde %10 bile ağaçlık yer yok. Biz çocuklarımıza ağaç yetiştirme konusunda bilgi vermedik, ağaç sevgisi aşılayamadık gelecek nesillere örnek olmalı ve ağaçlandırma konusunda bilgi vermeliyiz. Topraklarımız boş bekliyor, herkes meyve veren ağaçlar dikmeli. İlçelerimiz den geçerken artık yemyeşil bir manzarayla karşılaşmak, yol kenarlarını bom boş görmektense ağaçlık görmek herkesi çok mutlu edecektir. Bu nedenle böyle bir proje ile yol kenarlarını ağaçlandırarak Aydın yeşil bir il olacaktır.”