Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl ofislerinde yüzde 25 oranında mürekkep tasarrufu sağlayan Ecofont teknolojisi kullanmaya başlayan Türk Telekom çalışanları, bu sayede atmosfere 1 yılda 22,5 ton karbondioksit salınımını engellemenin yanı sıra enerji, fosil yakıt, elektrik, atık su ve katı atık kullanımından da tasarruf etti.

Türk Telekom, 2009 yılında geliştirilen ve 2010 yılında Avrupa Çevresel Tasarım Ödülünü kazanan Ecofont teknolojisini kullanan dünyada ilk telekomünikasyon şirketi olma özelliğini taşıyor.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüten Türk Telekom, Türkiye'de karbon salınımını ölçerek CDP'ye raporlayan ilk telekomünikasyon şirketi oldu. Güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kullanımından, görüntülü görüşme teknolojisi telepresence'a, e-eğitimden, filo optimizasyon çalışmalarına enerji tasarruflu ürün ve hizmetlere kadar pek çok sürdürülebilirlik projesi gerçekleştiren Türk Telekom, başlattığı enerji dönüşümü programının 2014 yılında tamamlanmasıyla her yıl 5 bin 400 hektarlık bir ormanın azaltacağı kadar karbon emisyonunu engelleyecek.
AA