Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Rahmetli Turgut Özal döneminde, 1990 yılında ilçe yapılan Muş’un Korkut ilçesinde banka yok.
İhtiyaç halinde vatandaşlar, en yakın ilçe Hasköy ya da Muş’ta bulunan şehir merkezindeki bankalara gitmek zorunda. 27 köy ve 13 mezrası olan ilçede yaklaşık 400 öğretmen, 150'ye yakın doktor, polis ve kamu personeli görev yapıyor.

İlçe sakinlerinden Mehmet Zeki Bilginer, 1992’den bu yana ilçe olan Korkut'ta vatandaşların, bir bankaları olmadığından dolayı çok mağdur durumda olduklarını belirtti. Bilginer, Rahmetli Turgut Özal döneminde ilçe yapılan Korkut beldelerine artık bir bankanın gelmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan rica ettiklerini ifade etti.

Bilginer, "Bu sorunumuzu artık çözsün, vatandaşlar gerçekten çok mağdur durumda, en ufak bir havale için bile başka bir ilçeye gitmek zorunda kalıyoruz. Beldeler ile birlikte 35 köyü bulunan ilçemizde bir bankanın olmayışından dolayı buradaki doktor, polis ve memurlar mağdur durumda." dedi.

“BANKANIN YERİ, GÜVENLİK KAMERASI VE KLİMALARI HAZIR”

Bankanın yeri, güvenlik kamerası ve klimalarının hazır olduğunu belirten vatandaşlardan Rasim Arslan ise şunları ifade etti:
“Gelecek olan banka yetkililerinden kira da istemiyoruz, sadece sistemlerini getirip kursunlar yeterli. İlçedeki vatandaşlar olarak Başbakanımıza, milletvekillerimize sesleniyoruz, 22 yıllık ilçeyiz ama bir bankamız bile yok, bu konuda biz her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız, yeter ki bankamız gelsin, çevre ilçelere ya da Muş merkeze gidip gelmeyelim."