Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasında 230 hükümlünün haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararının ardından toplam 22 hükümlü asker mahkemeye başvurdu. Avukat Mahir Işıkay ve Hakan Tunçkol tarafından mahkemeye verilen dilekçede Anayasa Mahkemesi'ne müvekkillerinin bireysel başvuruda bulunduğu hatırlatıldı. Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasında 230 hükümlünün haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararının ardından 21 hükümlü asker mahkemeye başvurdu. Askerler, avukatları aracılığı ile Balyoz davası dosyasının bulunduğu İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Avukat Mahir Işıkay ve Hakan Tunçkol tarafından mahkemeye verilen dilekçede Anayasa Mahkemesi'ne müvekkillerinin bireysel başvuruda bulunduğu hatırlatıldı.

Anayasa Mahkemesi'nin ‘savunma hakkının kısıtlandığı, tanıkların dinlenmediği' gibi gerekçelerle hak ihlali tespitini yaptığını belirten avukatlar, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı doğrultusunda müvekkillerinin yeniden yargılanması ve haklarındaki infazın durdurularak tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dilekçede, Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunan Emekli Korgeneral Doğan Temel, Emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy, Hüseyin Özçoban, Hüseyin Topuz, Ali Demir, Kahraman Dikmen, Erdinç Atik, Aziz Yılmaz, Nail İlbey, Murat Özçelik, Hakan Sargın ve Yusuf Kelleli'nin de aralarında bulunduğu 21 sanığın tahliye edilmesini ve yeniden yargılanmaları talep edildi.

Sabah saatlerinde son olarak Kurmay Albay Cüneyt Küsmez'in avukatı Tamer Öner de adliyeye gelerek mahkemeye dilekçe sundu. Küsmez tahliye ve yeniden yargılama talebinde bulundu. Adliye önünde bir açıklama yapan avukat Tamer Öner, tahliye ve yargılanmanın yenilenmesi talebini içeren dilekçesini Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğunu ifade etti. Mahkeme başkanının, kararın henüz kendilerine gelmediğini ifade ettiğini belirten Öner, "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş oluğu kararın mahkemeye gelmesini bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte öncelikle infazın durdurulup, hükümlü statüsünde olanların tahliye edilmelerini bekliyoruz. Daha sonra yeniden düzgün bir yargılama yapılmasını mevcut mahkemeden bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi'nden gelecek bir yazı mahkemenin karar alması için yeterli olacak. Benim müvekkilim 16 yıl ceza almıştı. Şırnak İl Jandarma komutanıyken tutuklanmıştı. Halen de Mamak Askeri Cezaevi'nde infazı devam ediyor" dedi.