228 kişinin öldüğü kazayı soruşturan Fransız kurumu BAE açıklamasında, uçağın düşüşe geçtiği anlarda kaptan pilotun dinlendiğini ve 9 dakikadır kokpitte olmadığını belirtti.
 
-  Karakutudan elde edilen ilk bilgilere göre kaptan pilot Marc Dubois kokpitte olmadığı için uçağın kontrolü 2 yardımcı pilottaydı.
 
-  2 saat 30 dakika boyunca sorunsuz devam eden uçuştan sonra türbülansa girmek istemeyen pilotlar uçağı biraz sola kırdı.
 
-  Bundan tam 2 dakika sonra otomatik pilot devredışı kaldı, hız göstergelerinde büyük bir düşüş oldu, ‘motor durdu’ ikazı ötmeye başladı.
 
-  Hız göstergelerinde tutarsızlık olduğunu fark eden iki yardımcı pilot uçağı kontrol etmeye çalıştı fakat başarılı olamadı.
 
-  Kaptan pilot bu durum üzerine yaklaşık 1 dakika sonra kokpite geri döndü ancak o da uçağın kontrolünü sağlayamadı. Bir süre sonra motor ikazı durdu.
 
-  Yardımcı pilotlardan biri ‘Hız göstergeleri çalışmıyor’ dedi. BEA’nın açıklamasına göre motorlar son ana kadar çalışmaya ve pilotların verdiği komutlara göre hareket etmeye devam etti.
 
-  Karakutudaki son kayda göre uçak saatte 200 km hızla, dik bir açıyla ve kuyruğu üzerine okyanusa daldı.
 
-  Kara kutudan elde edilen ilk verileri açıklayan BAE, uçağın kesin düşüş sebebinin henüz belirlenemediğinin altını çizdi. (hürriyet)