Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İşadamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı ve Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) Başkanı Efkan Ceylan, yaptığı açıklama ile gündemdeki konuları ve ekonomiyi değerlendirdi. Son günlerde ülke gündemini meşgul eden parti kapatma girişimlerini tasvip etmediklerini kaydeden Efkan Ceylan, bu tür olayların demokrasi ile birlikte ekonomiyi de olumsuz etkilediğini söyledi.
İşadamları olarak 2007 yılını bir şekilde atlattıklarını ve 2008'e bel bağlamış durumda olduklarını belirten Efkan Ceylan; “Yatırım ve üretim yılı beklerken, şuan parti kapatma girişimleri ile birlikte önümüzü görememeye başladık. Ekonominin altüst olabileceği, krizlerin her an kapıda olduğu, yatırımların ertelendiğini yaşayarak hissetmeye başladık. 21. yüzyıl demokrasisinde parti kapatmalarına karşıyız. Ancak mevcut düzen olan Cumhuriyet rejimine, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine gelecek olan saldırıların da karşısındayız” dedi.
Yatığı açıklamasında Söke'nin sorunlarına da değinen Efkan Ceylan, “Yıllardır koşuşturup ta çok fazla yol kat edemediğimizi görüyoruz. Söke Organize Sanayi Bölgesi ve Söke'ye üniversite kazandırılması gibi yatırımlar bölge halkı tarafından ciddi bir şekilde desteklenmeye başladı. Özellikle Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'nin bu yoldaki desteklerini tebrikle karşılıyoruz” dedi.
Tarım sektörünün içinde bulunduğu zor duruma dikkat çeken Efkan Ceylan, “Emlakçılarda satılan tek şey tarlalar, traktörler. Çiftçimizin ne hale geldiğinin en bariz örneğidir. Milletin efendisi köylülerimiz zor günler geçiriyor. Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş süreci hızlandırılmalıdır” ifadelerine yer verdi.