Atatürk Havalimanı"nda birbirine sarılan Songül Aydoğan ve kızı Fatma gözyaşlarını tutamadı.

SUUDİ Arabistan"da yaptığı evlilikten doğan kızı Fatma"yı, kocası öldüğü için 20 günlükken bırakarak Türkiye"ye dönmek zorunda kalan Songül Aydoğan"ın evlat hasreti, tam 21 yıl sonra İstanbul Atatürk Havalimanı"nda bitti. Songül Aydoğan ile kızı Fatma, Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş salonu yolcu karşılama bölümünde, birbirlerine sarılırken gözyaşlarını tutamadı.

20 günlüktü

Songül Aydoğan, Suudi Arabistan"da 21 yıl önce yaptığı evlilikten dünyaya gelen kızı Fatma"yı kocası ölünce 20 günlükken bırakıp Türkiye"ye gelmek zorunda kalmıştı.

Suudi Arabistanlı babasının ölmesi ve annesinin de Türkiye"ye gönderilmesi sonrası amcaları tarafından başka bir aileye evlatlık verilen Fatma, uzun yıllar sonra öğrendiği gerçeğin peşini bırakmadı. Dedektif gibi yaptığı araştırmayla annesinin izini bulan Fatma, Suudi Arabistan"daki Türk Konsolosluğu ve Türkiye"deki Suudi Arabistan Konsolosluğu yetkililerinin de yardımlarıyla annesine kavuştu. Yaklaşık bir yıl süren arama çalışmaları sonunda annesinin İstanbul"da yaşadığını öğrenen Fatma, internet üzerinden annesiyle görüşmeye başladı. Tarihi buluşma ise Fatma"nın eşiyle birlikte annesine kavuşmak için bugün İstanbul"a gelmesiyle gerçekleşti.

Kardeşleri de geldi

Atatürk Havalimanı"nda bir araya gelen anne ve kızına, havalimanı çıkışında Türkiye"de yaptığı evlilikten olan Vildan, Oğuzhan ve Aysel isimli üç kardeş de katıldı. Kardeşlerin ve annenin buluşması duygulu anlara sahne oldu. 21 yıl süren ayrılıktan sonra kızıyla buluşan anne Songül Aydoğan, “Çok sevinçliyim, kızımı 20 günlükken bırakarak Türkiye"ye gelmek zorunda kalmıştım” dedi.

Hürriyet