Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, ormanların ve tüm doğal varlıkların hiç olmadığı kadar büyük tehdit altında olduğunu belirtti.
Özdemir, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 23 Mart Çarşamba günü Çine Özeren köyünde 29 hektarlık alana TEMA Vakfı Türkiye İş Bankası, Orman Teşkilatı'nın ortaklaşa yürüttükleri ''81 İlde 81 Orman'' fidan dikim töreni düzenleyeceklerini hatırlattı.
Törene herkesi beklediklerini bildiren Özdemir, ormanların ve tüm doğal varlıkların hiç olmadığı kadar büyük tehdit altında olduğunu öne sürdü.
Özdemir, şunları kaydetti:
''İl Temsilciliği olarak, halkımızı her zamankinden daha çok, her türlü tehdide karşı doğal ormanlarımızı korumaya ve bununla beraber ağaçlandırma çalışmalarına destek vermeye davet ediyoruz. İnsanoğlu kişisel çıkarları uğruna ev, yol yapmak, fabrika inşa etmek, tarla açmak, maden çıkarmak, kimi zaman sadece yok etmek için acımasızca ormanları kesiyor, yakıyor, işgal ediyor. Oysa yan yana duran ağaç topluluklarından çok daha fazlasıdır orman. Hayvanların ve bitkilerin yuvası aynı zamanda da sağladığı oksijenle, insanoğlunun hayat kaynağıdır. Tüm bunların yanında, toprağa; yani 'yaşam'a, en büyük tehdit olan erozyondan koruyan, su varlığımızı zenginleştiren yeşil bir örtüdür orman.''